2ο Εργαστήριο Πλιθόκτιστων κατασκευών στα Κορέστεια από την Π.Ε. Καστοριάς

👉Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στοχεύοντας στην ανάδειξη των μοναδικών μνημείων, την παραδοσιακή τέχνη και τα ιδιαίτερα στοιχεία της περιοχής μας, προγραμματίζει το 2ο Εργαστήρι Πλιθόκτιστων κατασκευών στα Κορέστεια Καστοριάς, παραδοσιακή περιοχή πλίθινων οικισμών.

🛖Ο σκοπός της δράσης αφορά την μεταλαμπάδευση της τέχνης των πλίθινων κατασκευών, η οποία θα συμβάλλει στην οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής των Κορεστείων, αλλά και του συνόλου της Δυτικής Μακεδονίας μέσω της αναβίωσης των τεχνών, που όχι μόνο δεν πρέπει να χαθούν, αλλά πολύ περισσότερο να αξιοποιηθούν στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης.

✅Παράλληλα, μέσω της δράσης, έμμεσος στόχος είναι και η προβολή της περιοχής μέσω των επισκεπτών, αλλά και της προβλεπόμενης δημοσιότητας. Συμπληρωματικά, η δράση ενσωματώνεται στο τουριστικό προϊόν της περιοχής των Κορεστείων, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας καθώς στην περιοχή ήδη πραγματοποιούνται, για σειρά ετών, πολιτιστικά φεστιβάλ με έμφαση τους εγκαταλειμμένους πλίθινους οικισμούς, καθώς και την ύπαρξη του μοναδικού μουσείου του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, στο οποίο εκτός από τις εκδηλώσεις στη μνήμη του, είναι και σημείο προσέλκυσης επισκεπτών.

📆 Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί 08-10 Σεπτεμβρίου 2023 και απευθύνεται

🧱Σε φοιτητές και νέους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, Πολιτικούς Μηχανικούς, Τοπογράφους Μηχανικούς, Αρχαιολόγους, Συντηρητές, Οικοδόμους, Τεχνίτες, και άλλους ενδιαφερόμενους.

📍Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα και τις δηλώσεις συμμετοχής.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις