Διακοπές με αυτοκινούμενο όχημα στην Ελλάδα – τι ισχύει

Η διανυκτέρευση σε ένα αυτοκίνητο αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν ολιγοήμερες διακοπές, αξιοποιώντας την προστασία που μπορεί να τους προσφέρει το όχημα μετακίνησής του.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις κάποιοι προχωρούν ακόμα και σε τροποποιήσεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτων ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες και η παραμονή-διανυκτέρευση στον θάλαμο επιβατών να γίνει λιγότερο επώδυνη.

Την ιδανική λύση την αποτελεί ένα αυτοκινούμενο όχημα, όχι μόνο για τις ανέσεις που μπορεί πέρα από κάθε αμφιβολία προσφέρει αλλά και χάρη στο γεγονός ότι επί της ουσίας περικλείεται από το απαραίτητο νομικό πλαίσιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, ένα αυτοκινούμενο όχημα μπορεί να σταθμεύει σε χώρους στους οποίους δεν υπάρχει σήμανση που να το απαγορεύει, ενώ αν δεν πραγματοποιηθεί ανάπτυξη στοιχείων που συνιστούν ελεύθερη κατασκήνωση, όπως π.χ. η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή τέντας δεν προκύπτει παράβαση και αντιστοίχως κάποιο χρηματικό πρόστιμο.

Σε αντίθεση περίπτωση, όταν δηλαδή εντοπιστούν στοιχεία που συνιστούν κατασκήνωση σε χώρο στον οποίο δεν προβλέπεται, τότε το χρηματικό πρόστιμο ξεκινά από τα 300 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάλογοι περιορισμοί ισχύουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, συνεπώς πριν ξεκινήσετε κάποιο roadtrip με το όχημά σας, οφείλεται να ενημερωθείτε σχετικά με το τι επιτρέπεται και το τι όχι.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις