Στο πεδίο εργασιών διάτρησης της Σήραγγας της Κλεισούρας

Στο εργοτάξιο της εταιρείας ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., η οποία κατασκευάζει τη Σήραγγα της Κλεισούρας, βρέθηκε την Τετάρτη 02 Αυγούστου 2023, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Μάνο, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καστοριάς Στέλιο Κοτσάκο.

Έγινε ενημέρωση τόσο από τον μηχανικό Νίκο Τσεβρεκίδη, εκπρόσωπο της Εγνατίας Οδού Α.Ε, που είναι και η επιβλέπουσα υπηρεσία του έργου, όσο και από τον υπεύθυνο του εργοταξίου Ευστάθιο Δεύτο, σχετικά με την πορεία του.

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε η ικανοποίηση για την μέχρι τώρα εξέλιξη του έργου, καθώς οι εργασίες προχωρούν βάση χρονοδιαγράμματος, ενώ ενημέρωσαν ότι έως σήμερα έχει γίνει διάτρηση στα 150 από τα 1464 μ. της κύριας σήραγγας, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την διάνοιξη της παράλληλης σήραγγας διαφυγής 1.383μ.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το μέτωπο από την πλευρά του Βαρικού και ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή των τεχνικών υποδομών για τις δύο οδούς που θα διέρχονται τη σήραγγα, κάτω Βασιλειάδα -Σήραγγα – Βαρικό και αντίστροφα.

🇬🇷 Όλοι οι παρευρισκόμενοι της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών, εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους από την κατασκευή του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου, προϋπολογισμού 74.000.000,00€, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις