Γιατί «σβήνει» τόσο εύκολα η οδική διαγράμμιση;;

Συμπληρώθηκαν τέσσερα και πλέον χρόνια από τότε που διαγραμίστηκε η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου και η λεωφόρος των κύκνων και καμμιά βελτίωση πλην ορισμένων διαγραμίσεων διαβάσεων δεν είδαμε να επιχειρείται από τον δήμο στον τομέα αυτό που αφορά την οδική ασφάλεια. Απεναντίας όλα αφέθησαν στην τύχη τους αφού και ο κεντρικός σηματοδότης στην αντιπεριφέρεια δεν λειτουργούσε επί μήνες δημιουργώντας αυτόματα ερωτηματικά για ανεπάρκεια, αδιαφορία ή αδυναμία της δημοτικής διοίκησης. Την πλήρη ανεπάρκεια για να τα λέμε και όλα… έσωσε στο τέλος ο κυκλικός κόμβος.

-Με αφορμή όμως το μηδενικό σχεδόν έργο των διαγραμμίσεων φέρνουμε το ερώτημα που τίθεται από πολλούς: «Γιατί δεν κρατάει η διαγράμμιση, γιατί στο εξωτερικό Π.Χ στην Γερμανία ή Ελβετία έχει μεγάλη διάρκεια «ζωής» σε αντίθεση με εμάς».

-Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το χρώμα δεν είναι καλής ποιότητας ή οι ακραίες καιρικές συνθήκες σβήνουν την διαγράμμιση. Αυτό είναι λάθος το χρώμα είναι καλής ποιότητας και οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν κύριο ρόλο.

-Το μυστικό βρίσκεται στα μητρώα των δρόμων που εμείς δεν κρατούμε. Στην Γερμανία από την στιγμή που θα πέσει ο πρώτος τάπητας καταγράφεται στο μητρώο μόλις κλείσει την πενταετία αφαιρείται το πάνω στρώμα και ρίχνεται νέος και ούτω καθεξής.

Η διαγράμμιση ακολουθεί το μητρώο του τάπητα και εδώ είναι το ιδιαίτερο σημείο, δεν είναι απλή βαφή όπως σε εμάς αλλά θερμοπλαστική. Η συγκεκριμένη βαφή σε εμάς δεν μπορεί να γίνει διότι οι τάπητες μας είναι φθαρμένοι, οι πόροι και οι ασύμμετρες μικροπροεξοχές σε συνδυασμό με μια «πούδρα» από ξένα φερτά υλικά πάνω στον δρόμο κάνουν την θερμοπλαστική μέθοδο αναποτελεσματική, σε αντίθεση με το εξωτερικό που γίνεται ταυτόχρονα με τον τάπητα που είναι ακόμα καινούργιος και καθαρός.

-Στο σημείο αυτό ο αναγνώστης θα ρωτήσει: «Γιατί στους νέους τάπητες που στρώνουμε δεν εφαρμόζεται η θερμοπλαστική μέθοδος», η απάντηση είναι: «Οι διαγωνισμοί του δημοσίου προς τους μειοδότες κάνουν λόγο για απλή βαφή και όχι θερμοπλαστική».-

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ: Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΥΠΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις