«Η δημοκρατία δεν φυλακίζεται, η εντολή του λαού δεν νοθεύεται» (video)

Με κεντρικό αίτημα την άμεση απελευθέρωση και ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, Έλληνες μειονοτικοί της Αλβανίας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα μαχητική συγκέντρωση στην Χειμάρρα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτισαν οι δήμαρχοι της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ προβλήθηκε και μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Έλληνες ομογενείς από πόλεις και χωριά της περιοχής κάποιοι και από την Ελλάδα, συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία της Χειμάρρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των βορειοηπειρωτικών σωματείων, αλλά και της οργάνωσης «Ομόνοια», για να διαδηλώσουν υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης και της άμεσης ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη.

Ο Φρέντης Μπελέρης ευχαριστεί τον απεσταλμένο του Έλληνα πρωθυπουργού από το κελί του.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τον καθηγητή, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στενό μου φίλο, κ. Άγγελο Συρίγο, που με επισκέφτηκε στις φυλακές Τιράνων, απεσταλμένος του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ζήτησα από τον κ. Άγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την απόφασή μου, που είναι αίτημα όλων των Χιμαρρειωτών , να αναλάβω άμεσα τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος για να σταματήσει η λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας.

Στο μεταξύ νωρίτερα, αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του «μέχρι να βρεθεί στη θέση για την οποία τον όρισε ο λαός», δήλωσε πως είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο Φρέντι Μπελέρης ανέφερε: «Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες. Είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας».

Οδοιπορικό της νίκης του ΦΡΕΝΤΗ ΜΠΕΛΕΡΗ. Οδοιπορικό της νίκης της ΧΙΜΑΡΑΣ.

🏛️ 🗳️ Η Δημοκρατία και ο λαός της Χιμάρας μίλησε!

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου ΔΗΜΑΡΧΟΥ μας και του ΑΡΧΗΓΟΥ μας ΦΡΕΝΤΗ ΜΠΕΛΕΡΗ.

Η άδικη πολιτική φυλάκισή του αποτελεί σφοδρή παραβίαση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. ✌️#freebeleri

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις