Δημοτικές εκλογές Καστοριά: «Είναι δύσκολος καιρός για πρίγκιπες και στο δημαρχείο η ανησυχία περισσεύει»

Οι Δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και μετά την αποχώρηση των Ταμήλια και Πολυγιάννη  οι μηχανές των υπολοίπων υποψηφίων δημάρχων δουλεύουν υπερωρίες. Είναι όμως αρκετά πιθανό να κινδυνεύουν να “μείνουν από καύσιμα” διότι οι απαιτήσεις του εκλογικού νόμου είναι, πραγματικά, υπερβολικές.

Το σίγουρο είναι ότι, αγκομαχώντας ψάχνουν να βρουν υποψηφίους για να κλείσουν, αριθμητικά αξιοπρεπές, ψηφοδέλτιο.

Αυτός που βγαίνει συνεχώς μπροστά σε υποψηφίους είναι ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης με 190 υποψήφιοι από κάθε χωριό του Δήμου. Ο Γιάννης Κορεντσίδης, με τους τελευταίους που ανακοίνωσε, έφτασε τους 161 (με κάποια ερωτηματικά) και με σοβαρές απώλειες σε δημοτικούς συμβούλους εκλεγμένους μαζί του.  Ενώ ο Άκης Τσούκας έφτασε τους 125 + 1.

 Λέει κάποιος φίλος ότι: «είναι δύσκολος καιρός για πρίγκιπες και στο δημαρχείο η ανησυχία περισσεύει».

Για τον “προπορευόμενο” της κούρσας ανακοίνωσης υποψηφίων μαθαίνουμε ότι το 190 δεν είναι το τελικό νούμερο των υποψηφίων του συνδυασμού του. Επίσης ότι ενδέχεται σύντομα να ανακοινωθεί κάποια / κάποιος με ειδικό βάρος.

Επειδή οι αριθμοί είναι “αμείλικτη” οπότε το 190 Γρηγοριάδης, 161(;) Κορεντσίδης και το 125+1 Τσούκας δημιουργεί – θέλουμε δεν θέλουμε – εντυπώσεις, είναι βέβαιο ότι όσοι είναι πίσω θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ανακοινώσουν το συντομότερο και άλλους υποψηφίους ή θα “ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα” είτε προσπαθώντας να μπερδέψουν τους ψηφοφόρους με μεμονωμένες ανακοινώσεις και άλλα κόλπα είτε μειώνοντας την αξία αριθμών και προσώπων .

Ο χρόνος όμως μέχρι την καταληκτική ημέρα για την κατάθεση των ψηφοδελτίων (31 Αυγούστου) είναι σύντομος και πυκνός οπότε το άγχος όλων έχει χτυπήσει κόκκινο και μετά την κατάθεση τους, οι αριθμοί θα έρθουν να φανερώσουν τη δυναμική του κάθε συνδυασμού, όσο για το αποτέλεσμα των εκλογών, μετά το άνοιγμα της κάλπης.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις