Ποιος είναι ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου;;

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου στην Αμερική ρώτησε τους φοιτητές του, ποιος είναι ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου.

Οι φοιτητές, πριν ακόμη ολοκληρώσει ο καθηγητής την ερώτηση, απάντησαν αμέσως: «Οι Εβραίοι». Ο καθηγητής απόρησε με την αυθόρμητη απάντηση και αντέτεινε. «Με το συμπάθιο αγαπητοί μου, αλλά πριν ακόμη ρωτήσω μου απαντήσατε και αυτό δεν είναι ούτε σωστό ούτε δίκαιο. Σκεφτείτε το λοιπόν καλά και αύριο επανέρχομαι στο ερώτημα».

Την άλλη μέρα ρωτάει ο καθηγητής πάλι: «Ποιος είναι ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου» και οι φοιτητές κατασταλαγμένοι πια απαντούν: «Οι Έλληνες». Παραξενεύτηκε φυσικά ο καθηγητής με την απάντηση και ρωτάει τους φοιτητές του, απορημένος. «Καλά, χθες μου είπατε οι Εβραίοι, σήμερα οι Έλληνες. Μπορείτε να μου εξηγήσετε να καταλάβω κι εγώ;». Οπότε του απαντάνε ως εξής: Για τους Εβραίους. «Όταν ένας Εβραίος ανεβαίνει, τα σκαλιά της σταδιοδρομίας του, δέκα Εβραίοι από κάτω τον σπρώχνουν προς πάνω και δέκα Εβραίοι από πάνω τον τραβούν προς τα πάνω, για να διευκολύνουν την καριέρα του».

«Και λοιπόν», ρωτάει όλος περιέργεια ο καθηγητής. Οπότε του απαντούν: «Με τους Έλληνες συμβαίνει το εξής παράξενο: Όταν ένας Έλληνας ανεβαίνει τα σκαλιά της σταδιοδρομίας του, δέκα Έλληνες από κάτω τον τραβούν προς τα κάτω και δέκα Έλληνες από πάνω τον σπρώχνουν προς κάτω, αλλά ο Έλληνας παρόλα αυτά ανεβαίνει»….

κείμενο αγνώστου από το διαδίκτυο

Σήμερα πάντως, με τούτα και με εκείνα, εξακολουθούμε να είμαστε «ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου» που πιστεύει πως οι μάσκες είναι κατασκεύασμα του Εωσφόρου και δεν υποκύπτει στα τσιπάκια του Γκέιτς μέσω εμβολίων. Που ανθίσταται στις συνωμοσίες του Σόρρος και δεν δέχεται τις νέες ταυτότητες και το φακέλωμα ψηφίζοντας σε διαδικτυακά ψηφίσματα από το κινητό που πληρώσαμε με την πιστωτική κάρτα….

Είμαστε ο πιο έξυπνος λαός στον κόσμο… ή μήπως όχι; Αν όχι, γιατί το νομίζουμε; Πως η Οικονομική Επιστήμη μας βοηθά να εξηγήσουμε μια πλάνη αιώνων. Έρευνα – παραγωγή – παρουσίαση: Κοσμάς Μαρινάκης, Ph.D. #Greekonomics #Καθημερινή_Φυσική

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι πιο «έξυπνες» χώρες του κόσμου; Υπάρχουν επιστήμονες οι οποίοι συστηματικά το ψάχνουν, συντάσσουν λίστες με τις χώρες με τους πιο υψηλούς δείκτες IQ και μας τις παρουσιάζουν. Δύο μεγάλες ψευδαισθήσεις έχουμε σαν λαός και αυτές τις δύο φρόντισαν να γκρεμίσουν έρευνες που δημοσιεύτηκαν. Ειδικότερα, σύμφωνα με το World Population Review, στη λίστα με το μέσο όρο IQ ανά χώρα, εμείς ερχόμαστε 55οι, με σκορ 90,77.

Μην χτυπάτε άλλο, δεν αντέχουμε….

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις