Τριήμερο δημόσιων εκδηλώσεων του LIFE Safe Crossing σε Καστοριά, Αμύνταιο και Κοζάνη: Το έργο LIFE SAFE-CROSSING

Τριήμερο δημόσιων εκδηλώσεων του LIFE Safe Crossing σε Καστοριά, Αμύνταιο και Κοζάνη 28, 29 και 30 Αυγούστου

Σε δημόσιες εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό προχωράει το έργο LIFE Safe Crossing στις 28, 29 και 30 Αυγούστου στις πόλεις της Καστοριάς, του Αμυνταίου και της Κοζάνης. Το έργο στοχεύει στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων με προστατευόμενα είδη της άγριας πανίδας σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: μαρσικανική καφέ αρκούδα (Ursus arctos marsicanus) και λύκος (Canis lupus) στην Ιταλία, ιβηρικός λύγκας (Lynx pardinus) στην Ισπανία και καφέ αρκούδα (Ursus arctos) στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Καθώς το έργο ολοκληρώνεται, οι εκδηλώσεις θα έχουν απολογιστικό χαρακτήρα και θα αναλύσουν πως εξελίχθηκαν οι επιμέρους δράσεις του έργου όπως:

  • -H εγκατάσταση της καινοτόμου τεχνολογίας του ΣΑ-ΣΟΖ (Σύστηµα Αποτροπής Συγκρούσεων Οχηµάτων-Ζώων)[Animal-Vehicle Collision Prevention System (AVC PS)] σε σημεία της περιοχής υλοποίησης του έργου (ΓΕΟΚ Καστοριάς, Σκλήθρο Αμυνταίου, Κλειδί Αμυνταίου).
  • -Η ανάπτυξη καινοτόμου συστήματος παρακολούθησης της κίνησης των ζώων από υπόγεια περάσματα της Εγνατίας Οδού.
  • – Η βελτίωση της συνδεσιμότητας των οικοτόπων των προστατευόμενων ειδών.
  • – Η αύξηση του επιπέδου ενημέρωσης και ενσυναίσθησης των οδηγών.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 7μμ στο Ενυδρείο Καστοριάς (Ζαλόγγου 3, Καστοριά).

Η δεύτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 7μμ, στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμυνταίου (Γρηγορίου Νικολαΐδη 2, Αμύνταιο). Η τελευταία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου, στις 7μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης, στο «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, (Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, Κοζάνη).

Το έργο LIFE Safe Crossing περιλαμβάνει 13 εταίρους: δημόσιους φορείς, ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ. H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η COSMOTE, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «ΚΑΛΙΣΤΩ» είναι οι εταίροι στο έργο από πλευράς της Ελλάδας με τους υπόλοιπους εταίρους να έρχονται από την Ιταλία, την Ρουμανία και την Ισπανία. Μετά το τέλος τον εισηγήσεων, η συζήτηση της κάθε εκδήλωσης θα συνεχιστεί με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό.

Το έργο LIFE SAFE-CROSSING στοχεύει στην υλοποίηση δράσεων για τη μείωση των επιπτώσεων των δρόμων σε ορισμένα είδη προτεραιότητας σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις