Κακοκαιρία «Daniel»: Απίστευτες εικόνες από τον Βόλο

Νέο μήνυμα εστάλη λίγο μετά τις 20.00 από το «112» στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας έτσι την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

Αδιανόητες εικόνες καταγράφουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στο Βόλο. Η περιοχή έχει στην κυριολεξία «βομβαρδιστεί» από την επέλαση της κακοκαιρίας και οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Οι κάτοικοι είδαν καταστήματα να πλημμυρίζουν και αυτοκίνητα να παρασύρονται στην θάλασσα, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί ο δήμαρχος Βόλου εμφανίζεται μέσα στα νερά να κάνει έκκληση στους πολίτες να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Όσοι βρίσκονται στο Βόλο περνούν δραματικές ώρες καθώς η κακοκαιρία Daniel συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τις εκτιμήσεις για την ποσότητα του νερού που αναμένεται να είναι εφιαλτικές καθώς, σύμφωνα με το meteo.gr, μόνο στο Πήλιο  εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 700 τόνους ανά στρέμμα.

Λίγο μετά τις 20.00 δόθηκε εντολή για εκκένωση του Γηροκομείου του Βόλου καθώς,  σύμφωνα με το gegonota.news, το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, ωστόσο, δεν κινδύνευσε κάποιος από τους 94 ανθρώπους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί. Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε πρόσκαιρη δομή που δημιουργήθηκε για να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια.

Πληροφορίες για ακόμη 4 αγνοούμενους εκτός από τον άνδρα που αγνοείται από νωρίς το πρωί, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:30 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 χιλιοστά, με το meteo.gr να αναφέρει- για λόγους σύγκρισης- ότι στην περιοχή της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Ελληνικού, ΕΜΥ) σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 χιλιοστά σε έναν χρόνο! Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέβριο 2020.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο ένας κατεβαίνει με το αυτοκίνητο τον χείμαρρο και ο άλλος διασχίζει τον δρόμο – χείμαρρο με τα πόδια.

Κατά τα άλλα φταίει το κράτος !!

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις