Δημοσιογραφία είναι η χαρά να πίνεις εις υγείαν των κορόιδων

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δέσμευσε την περιουσία του Γιώργου Τράγκα του δημοσιογράφου, εκδότη, ραδιοφωνικού παραγωγού και αρχηγού κόμματος.. Όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ την εποχή εκείνη, η τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα,με τα 17 ακίνητα στις πιο κοσμοπολίτικες και ακριβές πόλεις του κόσμου (Νίκαια – Μονακό – Μαϊάμι, είναι πιθανόν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; τι έχει ανακαλύψει η Αρχή, δεν ξέρουμε αλλά θα μάθουμε. Το πιο πιθανό είναι να μην μπορεί να δικαιολογηθεί το πόθεν έσχες αυτών των ακινήτων, όπως σχεδόν σίγουρο είναι ότι όλη αυτή η περιουσία ήταν αόρατη για την εφορία και δεν έχει φορολογηθεί ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη έρευνα για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα, ότι ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να αποκτήσει περιουσία μόνο από τη δουλειά του. Ή τουλάχιστον από την νόμιμη δουλειά του. Απλά δεν γίνεται. Πώς δικαιολογείται η δημιουργία περιουσίας σήμερα ιδιαίτερα από επαρχιακούς ανταποκριτές όπου ο πληθυσμός επιβιώνει με δυσκολία; Αλλά προς τι η έκπληξη;; Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά δίπλα μας όπου κάποιοι δημοσιογράφοι κουράζονται πολύ, τόσο ώστε να φεύγουν κάθε Σαββατοκύριακο και να κάνουν weekend στη βίλα τους , ώστε να ξεκουραστούν από την απαιτητική εργασία τους.

Από εκεί τηλεφωνούν και απαιτούν: Ή μου δίνεις τόση διαφήμιση ή αλλιώς…  Ο ενδοτισμός είναι ο τρόπος για να εξασφαλιστεί η εύνοιά τους και να αποφευχθούν οι επιθέσεις τους. Έτσι εξαγοράζεται η σιωπή τους ίσως και η ουδετερότητά τους.  Η εύνοια σίγουρα απαιτεί πολύ περισσότερα…

Αυτό βέβαια διακρίνεται πολύ εύκολα εάν ρίξουμε μια ματιά στις επιθέσεις κατά καιρούς ορισμένων λιγοστών ευτυχώς δημοσιογράφων στις τοπικές αρχές από όπου δεν μπόρεσαν να αποκομίσουν τα οφέλη που προσδοκούσαν. Ή ακόμα και την απροκάλυπτα εμφανή δημοσιογραφική εύνοια απέναντι στην εξουσία ή άλλους.

Αυτή η όψη της Ελληνικής δημοσιογραφίας είναι που οδήγησε τον Δημήτρη Ψυχογιό στα Νέα, να γράψει: Πρέπει νομίζω, η ΕΣΗΕΑ να κατεβάσει τη ρήση του Ιάκωβου Μάγερ, του δημοσιογράφου που σκοτώθηκε στο Μεσολόγγι κατά την Εξοδο, “η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης” και να τοποθετήσει προτομή του Γιώργου Τράγκα με την επιγραφή: Δημοσιογραφία είναι η χαρά να πίνεις εις υγείαν των κορόιδων.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

3 Άποψη για τα “Δημοσιογραφία είναι η χαρά να πίνεις εις υγείαν των κορόιδων”

  1. best custom essay writing service

    Δημοσιογραφία είναι η χαρά να πίνεις εις υγείαν των κορόιδων |

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα