Δημοτικές Εκλογές Καστοριά: Έρχεται ΓΚΑΛΟΠ κουτοπονηριάς

Ψηφοδέλτια τέλος και τώρα αρχίζει η μάχη της πλατείαςΤα εγκαίνια δίνουν και παίρνουν και μέχρι στιγμής μετράμε δύο. Πρώτος ο νυν Δήμαρχος ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία και να συσπειρώσει, τους ψηφοφόρους του, με μία μάλλον άνευρη και διεκπεραιωτική ομιλία.

Κατεβαίνοντας προς την παραλία, λίγες μέρες μετά, την σκυτάλη πήρε ο Άκης Τσούκας προσπαθώντας να δώσει και αυτός μια εικόνα νίκης. Ενώ την Κυριακή ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το δικό του εκλογικό κέντρο.

Οι εικόνες μιας μισογεμάτης ή μισοάδειας (όπως το δει κανείς)  Ομόνοιαςχωρίς παλμό φαίνεται να θορύβησαν την ομάδα Κορεντσίδη δημιουργώντας μάλλον, εκνευρισμό. Η πιθανότητα της ήττας μοιάζει όλο και πιο πιθανή και οι ιδέες για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα πέφτουν βροχή.

Τα διαφορά περί πάρα πολύ μεγάλων έργων που έγιναν κατά την τετραετία προσκρούουν στο γεγονός, ότι δεν εντοπίζονται ούτε από τους καλόπιστους. Βέβαια υπάρχουν και τα χάρτινα έργα και οι μακέτες, αλλά ελλείψει πραγματικώνδύσκολα, πείθουν.

Την ίδια στιγμή στα αυτιά μας φτάνουν φήμες ότι βρήκαν μία (δοκιμασμένη) προεκλογική συνταγή. Ετοιμάζουν να διαρρεύσει τεχνηέντως  “δημοσκόπηση” όπου θα δείχνει τον Γιάννη με το ενάμιση πόδι πάλι στο δημαρχείο και με μία ικανή απόσταση από τους άλλους δύο.

Όσοι ασχολούνται σοβαρά με την πολιτική και τις εκλογές γνωρίζουν πολύ καλά ότι μία πραγματική δημοσκόπηση είναι ένα εργαλείο στα χέρια, στα μάτια καλύτερα, μόνο του ειδικού (για να “χτίσει” στα συν και να εξουδετερώσει τα πλην του υποψηφίου) και η δημοσκόπηση αυτή δεν γίνεται γνωστή ούτε στην στενότερη ομάδα του υποψηφίου.

Τα δήθεν γκάλοπ, που επίκεινται να διαρρεύσουν, είναι μία πραγματική προεκλογική απάτη, δυστυχώς όμως αρκετά συνηθισμένη, που εκπορεύεται από αυτούς που έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν!! και νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα πάρουν κεφάλι στην παράσταση νίκης.

Με λίγα λόγια, αυτοί που φοβούνται, με νύχια και με δόντια και …….πονηριές θέλουν να εμφανιστούν νικητές, λες και οι ψηφοφόροι τρώνε κουτόχορτο.

Στην αναφερόμενη περίπτωση όμως η χαλκευμένη δημοσκόπηση έχει ρόλο να δώσει με νύχια και με δόντια παράσταση νίκης στο Κορεντσίδη.

Θα τα καταφέρει;

Δύσκολα, αλλά ότι μπορεί ο καθένας.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Δημοτικές Εκλογές Καστοριά: Έρχεται ΓΚΑΛΟΠ κουτοπονηριάς”

  1. […] Δημοτικές Εκλογές Καστοριά: Έρχεται ΓΚΑΛΟΠ κουτοπονηρ… Κοινοποίησε: […]

  2. essay writers canada

    Δημοτικές Εκλογές Καστοριά: Έρχεται ΓΚΑΛΟΠ κουτοπονηριάς |

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα