Περιοδείες του υπ Δημάρχου Γρ Γρηγοριάδη του Συνδιασμού ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Από το f/b & την σελίδα του συνδιασμού ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ενημερωνόμαστε για την δραστηριότητα του υποψηφίου δημάρχου κ Γρ Γρηγοριάδη

Στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μακεδνών: Δισπηλιό, Μαυροχώρι και Πολυκάρπη

Στην χθεσινή μας περιοδεία επισκεφτήκαμε τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μακεδνών: Δισπηλιό, Μαυροχώρι και Πολυκάρπη. Συζητώντας με τους κατοίκους των χωριών επαναβεβαίωσα την θέληση των κατοίκων για ουσιαστική αλλαγή.

Η περιοχή της Δ.Ε. Μακεδνών έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτύξει ένα μεικτό παραγωγικό μοντέλο. Συνδυάζοντας τον πρωτογενή τομέα με την μεταποίηση και τον τουρισμό. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τα ξακουστά μήλα Καστοριάς, τον Λιμναίο Οικισμό αλλά και την τουριστική αξιοποίηση της λίμνη.

Στις Τοπικές Κοινότητες της Δ. Ε. Αγίων Αναργύρων, Μελισσότοπο, Σταυροπόταμο, Λιθιά και Κορησό.

Την χθεσινή ημέρα η περιοδεία του Ανεξάρτητου Συνδυασμού μας ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ συνεχίστηκε σε Τοπικές Κοινότητες της Δ. Ε. Αγίων Αναργύρων και συγκεκριμένα στα χωριά του Μελισσοτόπου, του Σταυροποτάμου, της Λιθιάς και της Κορησού.

Με τους κατοίκους της περιοχής συζητήσαμε, ακούσαμε τα προβλήματά τους και παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για τον Δήμο Καστοριάς γενικά και ειδικά για την Δ.Ε. Αγίων Αναργύρων.

Διότι για εμάς, η κάθε Τοπική Κοινότητα έχει ξεχωριστή αξία και ως Νέα Δημοτική Αρχή, όπως άλλωστε έχω δηλώσει πολλές φορές, θα δείξουμε το ίδιο ενδιαφέρον για όλες τις Δ. Ε. και για όλες τις Τ. Κ.

Στόχος μας, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να κρατήσουμε τον κόσμο στα χωριά μας. Πρόθεση μας να ενισχύσουμε και να διευκολύνουμε την γεωργική παραγωγή και να προωθήσουμε μεταξύ άλλων, τα εξαιρετικά φασόλια, πατάτες και μήλα της περιοχής.

Ενώ τέλος τα ιστορικά Μοναστήρια των Αγίων Αναργύρων, του Αγίου Νικολάου αλλά και το πιο σύγχρονο της Αγίας Παρασκευής να μπορούν να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς και με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καστοριάς.

📍Από κοινού με υποψηφίους του Ανεξάρτητου Συνδυασμού μας ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς και με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καστοριάς.

Στην ουσιαστική συζήτηση που είχαμε με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βαϊνά και τα μέλη του Δ.Σ. αναφερθήκαμε στα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος, ενδεικτικό της κατάστασης η μεγάλη μείωση του αριθμού των επιχειρήσεων σε σχέση με το 2010. Επίσης συζητήσαμε για δράσεις που μπορεί να γίνουν ώστε να τονωθεί η οικονομική ζωή της πόλης. Δράσεις όπως η πρακτική των Open Mall, η ενίσχυση του Τουρισμού αλλά και καμπάνιες στήριξης των τοπικών καταστημάτων μπορούν να λειτουργήσουν θετικά.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Πρόεδρο κ. Σιδέρη Σμαρόπουλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Αναστασίου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς συζητήσαμε για τις τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας. Αποτελώντας κοινή πεποίθηση, στον Συνδυασμό μας, ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα στο σχέδιο ανάκαμψης του Δήμου μας είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι σημαντικό να επιδιώξουμε το άνοιγμα νέων αγορών και να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες. Επιπλέον ως η Νέα Δημοτική Αρχή είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε δράσεις όπως το Trimore αλλά και ευρύτερα να δημιουργήσουμε ένα καλεντάρι δράσεων κατά την διάρκεια του χρόνου που θα έχει ως στόχο την διεύρυνση της τουριστικής σεζόν. Τέλος κρίσιμη είναι η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια.

Όπως έχω πολλές φορές δηλώσει, πιστεύοντας στις συνεργασίες ως η Νέα Δημοτική Αρχή θα επιδιώξουμε την συνεργασία με όλους του φορείς με στόχο να χτίσουμε το δήμο που μας αξίζει.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις