Πώς να αποκοιμηθείτε σε 2 λεπτά – Η Στρατιωτική Μέθοδος

Πώς να αποκοιμηθείτε σε 2 λεπτά – Η Στρατιωτική Μέθοδος

Η σχολή προπτήσεων του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών δημιουργεί μια ρουτίνα για να βοηθήσει τους πιλότους να αποκοιμηθούν σε 2 λεπτά ή λιγότερο. Χρειάστηκαν οι πιλότοι περίπου 6 εβδομάδες πρακτικής.

  • 1. Χαλαρώστε ολόκληρο το πρόσωπό σας. Κλείσε τα μάτια σου. Αναπνεύστε αργά και βαθιά. στη συνέχεια χαλαρώστε αργά όλους τους μύες του προσώπου σας. χαλαρώστε το σαγόνι σας, τα μάγουλά σας, το στόμα σας, τη γλώσσα σας, τα πάντα. συμπεριλαμβανομένων των ματιών σας? Αφησε τους να φυγουν.
  • 2. Ρίξτε τους ώμους και τα χέρια σας. Αφήστε κάθε ένταση. χαλαρώστε το λαιμό σας, τις παγίδες σας. νιώστε τον εαυτό σας να βυθίζεται στην καρέκλα ή στο κρεβάτι. στη συνέχεια ξεκινήστε από το πάνω μέρος του δεξιού σας βραχίονα και χαλαρώστε αργά τους δικέφαλους, τους πήχεις και τα χέρια σας. επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. και μην ξεχνάτε να αναπνέετε αργά και βαθιά.
  • 3. εκπνεύστε και χαλαρώστε το στήθος σας. με τους ώμους και τα χέρια χαλαρά, αυτό θα πρέπει να είναι εύκολο.
  • 4. Χαλαρώστε τα πόδια σας. Ξεκινήστε με τον δεξιό μηρό σας. αφήστε το να βυθιστεί στην καρέκλα ή στο κρεβάτι. στη συνέχεια κάντε το ίδιο με τη γάμπα, τον αστράγαλο και το πόδι σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το αριστερό σας πόδι.
  • 5. Τώρα καθαρίστε το μυαλό σας. Ομολογουμένως, είναι δύσκολο να μην σκέφτομαι τίποτα. (Καταλήγω να σκέφτομαι να μην σκέφτομαι τίποτα.) Αν είσαι εσύ, δοκιμάστε να κρατήσετε μια εικόνα στο μυαλό σας. Επιλέξτε κάτι χαλαρωτικό, φανταστείτε τον εαυτό σας να βρίσκεται άνετα στο σκοτάδι. Αλλά αν αυτό δεν πετύχει…
  • 6. Δοκιμάστε να επαναλάβετε τις λέξεις «Μη σκέφτεστε» για 10 δευτερόλεπτα. Αν μη τι άλλο, αυτό θα σας βοηθήσει να αποσπάσετε την προσοχή σας από το να σκεφτείτε οτιδήποτε μπορεί διαφορετικά να σας κρατήσει ξύπνιους. (Καταλήγω να σκέφτομαι να μην σκέφτομαι τίποτα.) αν είσαι εσύ, δοκιμάστε να κρατήσετε μια εικόνα στο μυαλό σας. Επιλέξτε κάτι χαλαρωτικό, φανταστείτε τον εαυτό σας να βρίσκεται άνετα στο σκοτάδι. Αλλά αν αυτό δεν πετύχει…
  • 6-1. Δοκιμάστε πάλι να επαναλάβετε τις λέξεις «Μη σκέφτεστε» για 10 δευτερόλεπτα. Αν μη τι άλλο, αυτό θα σας βοηθήσει να αποσπάσετε την προσοχή σας από το να σκεφτείτε οτιδήποτε μπορεί διαφορετικά να σας κρατήσει ξύπνιους.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις