Τετράγωνοι διάλογοι – εικαστική έκθεση

Εκδήλωση από τον Panos Zizos

στο Αρχοντικό Μπασάρα

Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή : 19:00 – 21:00
Σαββ / Κυρ : 12:00 – 14:00 & 19:00 – 21:00

Μετά την ‘Κυκλική Σταθερότητα’ με τις επαναλαμβανόμενες μεταβαλλόμενες συνθήκες που συμβαίνουν στην ζωή μας και την ανάγκη σταθερότητας και αποδοχής αυτών, ακολουθούν οι ΄΄Τετράγωνοι Διάλογοι΄΄. Έχεις νιώσει ποτέ να μην ακούγονται αυτά που θέλεις, να μην γίνεσαι αντιληπτός, να μην έχεις την δυνατότητα ή την ικανότητα να εκφράσεις τις σκέψεις και τα αισθήματα σου?

Η ανάγκη πραγματικής επικοινωνίας λοιπόν έρχεται σε πρώτο πλάνο, ώστε να μας υπενθυμίσει την σημαντικότητα μετάδοσης αυτών που θέλουμε να εκφράσουμε, να βρούμε τρόπους ώστε ο αποδέκτης να λάβει αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε.

Μέσα λοιπόν από ασπρόμαυρα ρεαλιστικά πορτρέτα υλοποιημένα κατ’ το ήμισυ, τα μηνύματα διαχέονται στον υπόλοιπο καμβά σαν «άλλα» σήματα Μορς. Μικρής η μεγάλης διάρκειας παλμοί, σημάδια, τέλειες ή παύλες προσπαθούν να βρουν τον παραλήπτη τους. Βεβαίως το ανικανοποίητο παραμένει για να μας θυμίσει ότι πολλά από τα μηνύματα δεν παραδοθήκαν ποτέ, πολλές προσπάθειες επικοινωνίας απέτυχαν αλλά παρόλα αυτά η ανάγκη για επικοινωνία παραμένει.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις