Άγις Τζηκαλάγιας προς Κορεντσίδη: «Το θράσος, η μετεκλογική αλαζονική ψευτομαγκιά (φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης) περισσεύουν μου φαίνεται»

ΓΡΑΦΕΙ Ο Άγης Τζηκαλάγιας στην προσωπική του σελίδα στο f/b

«Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο π Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας στο Diktyo1 και την κυρία Χρυσά Κοσμίδου , μεταξύ άλλων πολλών και σημαντικών προέβη σε δύο προτάσεις προς την Δημοτική Αρχή Καστοριάς, κάτι που προκάλεσε μια στημένη και προσχεδιασμένη κατά την άποψη μου παρέμβαση του Δημάρχου Giannis Korentsidis .

Οι προτάσεις στοχεύουν στην βελτίωση συνολικά του Τουριστικού προϊόντος που προσφέρουμε ως περιοχή και έρχονται να καλύψουν τις συνεχώς αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν ,λόγω της προόδου που συντελείται τα τελευταία χρόνια .

Συγκεκριμένα

Ακούστε τις 2 προτάσεις (που ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί) σε 3 λεπτά από το 29:40 της 50λεπτης ολόκληρης συνέντευξης.που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

Κάνω αυτήν την δημόσια ανάρτηση αφενός γιατί είδα όσο πρόλαβα σε κάποια τοπικά blog (Svouranews @fouit ) να δημοσιεύουν προφανώς το θέμα από το Γραφείο Τύπου του Γιάννης Κορεντσίδης (που δεν ξέρω ποιος πρωτοασχολήθηκε από τόσους που έχει προσλάβει), όπου η συνέντευξη είναι κομμένη στο κλείσιμο της ‘παρέμβασης’ του Δημάρχου (δεν του αρέσει μάλλον πολύ ο διάλογος) και αφετέρου κυρίως γιατί θέλω να εκφράσω κάποιες σκέψεις και να καταδείξω όσο είναι δυνατόν κάποιες συμπεριφορές.

Αυτές λοιπόν οι προτάσεις προκάλεσαν την υποτιθέμενη οργισμένη αντίδραση με μια παιδαριώδη, αγενή και εκτός τόπου και χρόνου παρέμβαση του Δημάρχου που φαντάζει σε εμένα ένα κακοπαιγμένο show εντυπώσεων.

Μπορεί μάλλον ως πολιτικός να αυτοπαρακινείται από την φράση άρτον και θέαματα. Άρτο μοιράζει όπου περισσεύει και θέαμα να ένιωσε την ευκαιρία ή να τον συμβούλευσαν να προσφέρει λίγο.

Ενός πολιτικού δημοσίου προσώπου όμως που από ότι φαίνεται δεν έχει μάθει καν τα στοιχειώδη μιας δημόσιας συζήτησης που είναι ο δημιουργικός και πολιτισμένος διάλογος .

Εκεί προφανώς απέτυχε η εκπαίδευση που έλαβε κατά την σχολική του ηλικία ή οποία προφανώς τελείωσε εκεί.

Ο Δήμαρχος όμως υπέπεσε στην οργισμένη παρέμβαση του σε δύο ολέθρια ατοπήματα.

1ον. Εγκάλεσε ψευδώς τον π.Βουλευτή Τζηκαλάγιας Ζήσης για έλλειψη ενδιαφέροντος ,επικοινωνίας και ενημέρωσης του ίδιου από το Δημαρχείο ,κάτι που είναι πέρα για πέρα αναληθές και αδιανόητο και μόνο που ειπώθηκε μιας και ο Zisis Tzikalagias φρόντισε καθόλη την διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας ως όφειλε να παρευρίσκεται στον Δήμο και με τον Δήμαρχο και με τις υπηρεσίες του για να ενημερώνεται , να ενημερώνει και να προτείνει λύσεις.

2ον και ακόμη πιο λυπηρό. Πολλές φορές στην παρέμβαση του δήλωσε έκπληκτος για την χρονική στιγμή της τοποθέτησης.

Δηλαδή πότε πρέπει να μιλήσει?

Προεκλογικά? Ή για να έχουμε καλό ερώτημα απαγορεύεται κάποιος να τοποθετηθεί και να ασκήσει και κριτική ? Πόσο μάλλον ένα πολιτικό πρόσωπο με πρόσφατη άμμεση ενασχόληση στα κοινά?

Αν απαγορεύεται συγγνώμη κιόλας αν σας χαλάμε την ησυχία …

Μάλλον ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει μάθει να κινείται με συνεχείς μεθοδεύσεις, πολιτικές συμμαχίες που μόνη κινητήριος δύναμη είναι η επίτευξη του στόχου μιας επανεκλογής και δεν μπορεί να συλλάβει ο νους τους ότι κάποιοι εκεί έξω μπορεί να ασχολούνται να μιλάνε να πράττουν να πολιτεύονται τελικά χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ εκτός από ΕΝΑΝ μιας άοκνης διάθεσης προσφοράς του ατόμου-πολίτη-πολιτικού προς την κοινωνία που τον εξέθρεψε.

Και αυτό κύριε Κορεντσίδη εύχομαι κάποια στιγμή στην ζωή σας να το συλλάβετε γιατί σίγουρα θα ωφελήσει και εσάς στην διαδρομή σας αλλά και στο τελικό έργο που θα επιδείξετε στους συμπολίτες σας που σας τιμούν με την θέση ευθύνης που σας εμπιστεύθηκαν

Δεν θέλω να επεκταθώ ακόμη περισσότερο γιατί το πρόβλημα στην δημόσια πολιτική ζωή του τόπου και οι νοοτροπίες που την καθορίζουν είναι δομικές και χρειάζεται ένας τόμος για να αναλυθούν.

Για να γίνω όμως πιο κατανοητός επειδή το θράσος, η μετεκλογική αλαζονική ψευτομαγκιά (φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης) περισσεύουν μου φαίνεται, σας προτρέπω κύριε Δήμαρχε να μην διανοηθείτε να υψώσετε ξανά τον πολιτικό τόνο της φωνής σας απέναντι στην τιτάνια ψυχραιμία που επέδειξε ο π.Βουλευτής Καστοριάς αυτά τα χρόνια σε ένα χείριστο πρότυπο νεοέλληνα πολιτικού γιατί θα πέσει πολύ βαρύς πολιτικός πέλεκυς από τούδε και στο εξής.»

Άγις Τζηκαλάγιας

Msc Δημόσιος Λόγος & Ψηφιακά Μέσα

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις