Αγωνία για τη μεθεόρτια επιδημιολογική κατάσταση

Ο δείκτης θετικότητας στο 2,69%, σταθερά κάτω από το 4% που ορίζει ως αποδεκτό το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων, δίνει μια ανάσα ανακούφισης.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για τη διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών. Υπενθύμισε πως η εικόνα της συμπεριφοράς των πολιτών θα αποτυπωθεί σε μία εβδομάδα για τα Χριστούγεννα και σε 15 ημέρες για την Πρωτοχρονιά.

«Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι μετά τις γιορτές τα κρούσματα στις χώρες ανεβαίνουν και η διασπορά στην κοινότητα αυξάνεται. Το αν και κατά πόσο είχαμε διασπορά του ιού τα Χριστούγεννα, θα το δούμε 15 μέρες μετά τα Χριστούγεννα, άρα την επόμενη εβδομάδα. Άρα το πώς θα έχουμε συμπεριφερθεί την Πρωτοχρονιά και ποια θα είναι η εικόνα της επιβάρυνσης της χώρας από τον ιό, θα το δούμε 15 μέρες, δύο εβδομάδες μετά την Πρωτοχρονιά. Και των Φώτων επίσης» 

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΛΙΚΟ LOCKDOWN ΑΠΟ ΤΙΣ 4/1/2021 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ.

Πώς προχωρά η εκστρατεία «Ελευθερία»

Mέχρι τώρα εξελίσσεται σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο) και σε άλλα τέσσερα πανεπιστημιακά της περιφέρειας (ΑΧΕΠΑ, Νοσοκομεία Λάρισας, Ιωαννίνων, Πάτρας).

Από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του ΕΣΥ σταδιακά. Αρχικά, σε 40 ακόμα Νοσοκομεία, στις 7 Ιανουαρίου σε ακόμα 40 και 11 Ιανουαρίου σε 36 Νοσοκομεία. Αναμένεται όλοι αυτοί οι εμβολιασμοί του πρώτου κύματος των υγειονομικών, που βάσει των δηλώσεων τους να εμβολιαστούν είναι πάνω από 60.000, να ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Επίσης, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις δομές Πρόνοιας. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, από 4 έως 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν και όλοι οι υγειονομικοί των ιδιωτικών Κλινικών/Νοσοκομείων της χώρας. Οι εμβολιασμοί τους θα πραγματοποιηθούν σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο