ΔΕΙΤΕ πως θα κατασκευασθεί ο φράχτης του Έβρου (βίντεο)

Παρουσία του Πρωθυπουργού στις Φέρρες Έβρου παρουσιάστηκαν οι προδιαγραφές του νέου φράχτη, του μεγαλύτερου αμυντικού οχυρώματος στη χώρα που θα ενισχύσει τα πιο δυσεπιτήρητα τμήματα των συνόρων.

Σε συνδυασμό με την άμεση πρόσληψη 1.200 συνοριοφυλάκων η μεθόριος με την Τουρκία σφραγίζει από άκρο σε άκρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv. Παράλληλα με την κατασκευή του νέου φράχτη, μήκους 26 χιλιομέτρων και ύψους 5 μέτρων, αναβαθμίζονται παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων.

Τι περιλαμβάνεται στο έργο:

Φράχτης. Πρόκειται για την κατασκευή φράχτη ύψους πέντε μέτρων και μήκους 26 χιλιομέτρων, που θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα.

Κατασκευή παρατηρητηρίων. Κατά μήκος του νέου φράχτη θα κατασκευαστούν οχτώ αντιβαλλιστικά –υπερυψωμένα- παρατηρητήρια. Από αυτά οι ελληνικές Αρχές θα έχουν καλύτερη εικόνα για ύποπτες κινήσεις, ενώ θα γίνονται άμεσα αντιληπτά τα drone της τουρκικής πλευράς.

 Αναβάθμιση της υπάρχουσας ηλεκτρονικής επιτήρησης με κάμερες, drone και άλλα μέσα.

Ηχοβολιστικά συστήματα. Οι «ειδικοί» ήχοι δεν προκαλούν σωματικές βλάβες, ωστόσο, λειτουργούν αποτρεπτικά για κάποιον που επιδιώκει να κατευθυνθεί προς την πλευρά όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το ηχοβολιστικό σύστημα.

Τεθωρακισμένα «Guardian». Πρόκειται για τα περίφημα τεθωρακισμένα του αμερικάνικου Στρατού, τα οποία (80) παραχωρούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της υπογραφής του Συμφώνου Αμοιβαίας Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Συνολικά 400 νέοι συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν το αμέσως επόμενο διάστημα καθήκοντα στον Έβρο. 

Χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού. 

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο κοινό είπε ότι «είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για την ασφάλεια των συνόρων και για να αισθάνονται οι πολίτες του Έβρου πιο ασφαλείς.[…] Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας. Το πρώτο τμήμα του φράχτη δεν άντεξε μόνο του, αλλά επειδή υπήρξε η Αστυνομία, ο Στρατός, οι συνοριοφύλακες, οι Εβρίτες. Κράτησαν το φρόνημα της πατρίδας πολύ υψηλό».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο