Στην Καστοριά έχουμε μάθει να συμβιβαζόμαστε με το κακό.

Παρά τις υποσχέσεις για άλλη μία φορά η Καστοριά είναι αόρατη στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την μετάβαση της Δ Μακεδονίας στην μεταλιγνιτική εποχή.

Το σχέδιο μετάβασης  δείχνει πως  οι εμπνευστές του δεν αντιλαμβάνονται ή δεν είχαν τις ανάλογες εισηγήσεις για να τις λάβουν υπ΄οψιν τους  από τους εκφραστές του τόπου μας δημάρχους δημοτικά συμβούλια, περιφερειακούς κλπ, πως η απολιγνιτοποίηση αφορά όλη την Δυτική Μακεδονία και όχι μόνο την Κοζάνη και την Φλώρινα.

Το μόνο έργο που γίνεται αναφορά στην Καστοριά είναι η σήραγγα της Κλεισούρας μήκους 10km που θα μας συνδέσει με την Πτολεμαΐδα (σελ. 39).  Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι έργο που συμπεριλαμβάνεται στη δίκαιη μετάβαση αλλά είναι ήδη ενταγμένο στον άξονα 7 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Δυτικής Μακεδονίας κάτι που γρήγορα έτρεξαν περιφερειάρχης και Π.Ε. Καστοριάς και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε. Όπως οφείλουμε παράλληλα να ζητήσουμε πρώτα τον λόγο της αποτυχίας της συμμετοχής της περιοχής μας στο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, από τους δικούς μας αυτοδιοικητικούς εκφραστές.

Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε έναν αυτοδιοικητικό παράγοντα, έναν ‘’άρχοντα’’ της τοπικής αυτοδιοίκησης  μην διστάσετε να τον ρωτήσετε…

ΡΩΤΗΣΤΕ  ΤΟΥΣ τι  έκαναν σαν αυτοδιοικητικοί “άρχοντες”, και τι προτίθενται να κάνουν  συγκεκριμένα και απόλυτα, χωρίς αοριστολογίες. Το σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε οι άλλοι, ”εμείς” μόνο φταίμε…..

.

ΤΟΛΜΗΣΤΕ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ.

αφορμή για το ανωτέρω αποτέλεσε το δελτίο της Ολυμπίας Τελεγιωρίδου (με αναφορά στην απολιγνιτοποίηση) η οποία για τους δικούς της πολιτικούς βεβαίως λόγους κάνει λόγο μόνο για σχέδια της κυβέρνησης και όχι στην συλλογική ευθύνη όλων των εμπλεκομένων..

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο