Υπεγράφη η απόφαση που αφορά την αποκατάσταση των ζημιών από τη χαλαζόπτωση της 15ης Αυγούστου 2020 στην Πτεριά και Πτελέα.

Οριοθέτηση των Περιοχών και την στεγαστική Συνδρομή των κτίρια που επλήγησαν από χαλαζόπτωση στην Πτεριά και Πτελέα της Π.Ε. Καστοριάς Υπεγράφη από τους Υπουργούς Οικονομικών-Ανάπτυξης και Επενδύσεων- Εσωτερικών-Υποδομών και Μεταφορών η απόφαση που αφορά την οριοθέτηση των περιοχών και την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα κτίρια των Δήμων Καστοριάς και Νεστορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κατά τη χαλαζόπτωση της 15ης Αυγούστου 2020.Σύμφωνα με την απόφαση, αφορά κτίρια που υπέστησαν ζημία που ανήκουν στα διοικητικά όρια:της Κοινότητας Πτεριάς της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς καιτης Κοινότητας Πτελέας της Δημοτικής Ενότητας Νεστορίου του Δήμου Νεστορίου,της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η αρμόδια υπηρεσία που αναλαμβάνει το έργο είναι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.)Η απόφαση (ΑΔΑ ΨΠ3Ψ465ΧΘΞ-Ο60) προβλέπει αναλυτικά όλους του όρους και τις προϋποθέσεις για την στεγαστική συνδρομή, την ανακατασκευή, την αποπεράτωση και τις επισκευές των δικαιούχων.Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στους κατά τόπους Δήμους και συγκεκριμένα:Δήμος Καστοριάς, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, αρμόδια υπάλληλος Άρτεμις Καραγιάννη, τηλ.24673 51620Δήμος Νεστορίου, αρμόδιος υπάλληλος Αθανάσιος Μέλιος, τηλ. 24673 52312

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο