Ίδρυση σώματος προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Ίδρυση ενός σώματος προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, το οποίο θα έχει ειδική εκπαίδευση, θα εδρεύει στις σχολές, θα φροντίζει για την αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών στο χώρο των ΑΕΙ και όταν απαιτείται θα ζητά τη συνδρομή της Αστυνομίας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, σκοπός της κυβέρνησης είναι να προβεί άμεσα στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε τρεις άξονες:

Πρώτον, στην ίδρυση ενός σώματος, προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Το δεύτερο που πρέπει να συζητήσουμε είναι πώς θα αναβαθμίσουμε συνολικά τα μέτρα ασφάλειας που διαθέτουν τα Πανεπιστήμια σε όλα τα επίπεδα. Ποια μέτρα δουλεύουν, ποια δεν δουλεύουν. Τον έλεγχο της εισόδου και της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, μέχρι το φωτισμό, τις περιφράξεις, τη χρήση τεχνικών μέσων όπως κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των χώρων.

Και το τρίτο αφορά στην αυστηροποίηση της ποινικής νομοθεσίας για αδικήματα τα οποία τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Πρωτοβουλίες που κινούνται σε τρεις άξονες φύλαξη, πρόσβαση, αυστηροποίηση ποινών- αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανομίας σε δημόσια πανεπιστήμια.

.Καστοριά Τώρα

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο