Ποιές ΜΕΘ και… ποιοί γιατροί;;

Ο καθηγητής χειρουργικής και διευθυντής της Έ Χειρουργικής Κλινικής, ο κ. Εύαγγελος Μενενάκος, έκανε μια κατατοπιστικότατη ανάρτηση στο Facebook όπου αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο αυτό που συμβαίνει με τις ΜΕΘ.

Εξηγεί λοιπόν ο κ. Μενενάκος ότι ακόμα κι αν αύριο ξυπνήσουμε και η κυβέρνηση έχει φτιάξει 10.000 ΜΕΘ, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, ούτε αποσυμφορίζει την κατάσταση στο σύστημα υγείας ως προς το νοσηλευτικό-ιατρικό δυναμικό.

Χρειάζεται, εξηγεί, τουλάχιστον 12-13 χρόνια μέσω αναισθησιολογίας (14 σίγουρα μέσω χειρουργικής) κάποιος για να εκπαιδευτεί επαρκώς σε αυτό το κομμάτι, να γίνει δηλαδή εντατικολόγος.

.

Αυτή η επισήμανση δημιουργεί αυτομάτως ερωτηματικά για την στάση των πολιτικών μας (οι οποίοι θα έπρεπε να είναι ενημερωμένοι) που αλληλοκατηγορούνται για τον αριθμό των ΜΕΘ και την μη δημιουργία νέων.

Παράλληλα γίνεται πιο επιτακτικό να κάνουμε όλοι μας κτήμα μας το κομμάτι της ατομικής ευθύνης, της προστασίας και της πρόληψης.

Και ασφαλώς γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να δημιουργήσει μισθολογικά κίνητρα ώστε να ωθήσει γιατρούς να γίνουν εντατικολόγοι.

ΔΕΙΤΕ την ανάρτηση του κ Ευάγγελου Μενενάκου

.Καστοριά Τώρα

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο