Στο 32% ο δείκτης θετικότητας covid-19 στη Θεσσαλονίκη

Στο 32% φτάνει στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό στους ελέγχους του κορωνοϊού δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις αντοχές του ΕΣΥ, το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Ελλάδα ανέρχονται σήμερα σε 1.082, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 θα προστεθούν ακόμη 234 κλίνες. Όπως είπε, τον Ιούλιο του 2019, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ανέρχονταν σε 557.

Βάσει στοιχείων που επικαλέστηκε ο κ. Κικίλιας, έχουν διενεργηθεί σε όλη τη χώρα περισσότερα από δύο εκατ. τεστ PCR και Rapid. Τον Μάρτιο, κατά μέσο όρο γίνονταν 982 τεστ κορωνοϊού την ημέρα, τον Αύγουστο 11.366 ανά ημέρα και τον Νοέμβριο 22.492 τεστ ανά ημέρα.

Έχουν νοσηλευτεί πάνω από 900 ασθενείς – Πάνω από 330 έχουν βγει

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που νυχθημερόν δίνουν μάχη για τη ζωή των ανθρώπων.

« Οι ΜΕΘ «δεν είναι μόνο τα μηχανήματα», πρόσθεσε η κ. Κοτανίδου, «είναι το προσωπικό, υγειονομικό, φυσιοθεραπευτές, καθαρίστριες, μια ομάδα που προσπαθεί να σώσει τη ζωή των ανθρώπων». Πρόσθεσε δε ότι «από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα στις ΜΕΘ έχουν νοσηλευτεί πάνω από 900 ασθενείς και πάνω από 330 έχουν βγει σε άριστη κατάσταση». Επισήμανε ότι η θνητότητα είναι γύρω στο 35%-37%, τονίζοντας ότι σε σύγκριση με τα διεθνή δεδομένα η Ελλάδα παρουσιάζει καλύτερο αποτέλεσμα.

«Τα εμβόλια τα οποία θα έρθουν θεωρούνται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κανένας λόγος για την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο» τόνισε η κ. Κοτανίδου.

.Καστοριά Τώρα

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο