Ξέρουμε από προσφυγιά, ξέρουμε τι σημαίνει να αναγκάζεσαι να εγκαταλείψεις την πατρογονική εστία σου, μετά από μια ήττα.

Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ υποχρεώνει Αρμένιους να αφήσουν τα εδάφη τους – Δείτε βίντεο από το «αντίο» τους σε εκκλησίες και στα σπίτια τους

Οι Αρμένιοι αποχαιρετούν τις από αιώνες εκκλησίες τους στο
#Dadivank που θα εγκαταλειφθούν στο Αζερμπαϊτζάν … Ερώτηση: Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να ζήσουν υπό την κυριαρχία του Αζερμπαϊτζάν;
Μπορείτε να κατακτήσετε τη γη με τη βία, αλλά δεν μπορείτε να πάρετε τις καρδιές των ανθρώπων με βία … Αυτό είναι το νόημα.
Αρμένιοι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ αποχαιρετούν το ιστορικό μοναστήρι Dadivank που παραχωρείται στο Αζερμπαϊτζάν

Απίστευτη σκηνή: Οι Αρμένιοι του Καρβάτσαρ παίρνουν μαζί τους τους τάφους των συγγενών τους καθώς το έδαφος θα παραδοθεί στο Αζερμπαϊτζάν πιθανότατα αύριο σύμφωνα με τη συμφωνία.

«Είναι το σπίτι μου, δεν μπορώ να το αφήσω στους Τούρκους» ( όπως συχνά χαρακτηρίζονται οι Αζέροι από τους Αρμένιους. ) Οι Αρμένιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στην ιστορική πατρίδα τους.

.

«Όλος ο κόσμος θα πυρπολήσει σήμερα το σπίτι του… Μας έχουν δώσει έως τα μεσάνυχτα για να φύγουμε.Μεταφέραμε και τον τάφο των γονιών μας, οι Αζέροι θα θελήσουν να τους βεβηλώσουν, είναι αβάσταχτο»

Ξέρουμε από προσφυγιά, ξέρουμε τι σημαίνει να αναγκάζεσαι να εγκαταλείψεις την πατρογονική εστία σου, μετά από μια ήττα. Η #Ελλάς οφείλει, έστω και τώρα, να βοηθήσει τους πραγματικούς πρόσφυγες από το #Artsakh κι όχι μόνο τον κάθε εισβολέα που δηλώνει πρόσφυγας!

.Καστοριά Τώρα

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο