Συγκινητική η ανταπόκριση των Καστοριέων στον «Έρανο Αγάπης για την Καστοριά»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς προ ημερών ανέλαβαν μια νέα ερανική εκστρατεία με την επωνυμία «’Ερανος Αγάπης για την Καστοριά» με στόχο την ενίσχυση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.

Ο έρανος, όπως επεσήμαναν κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Δήμος Σιώκης και η πρόεδρος της Φιλόπτωχο Κυριών Καστοριάς Τούλα Καλαπούτη αποτελεί συνέχεια των εράνων που διοργάνωσαν και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού για την παροχή εξοπλισμού και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και στα Κέντρα Υγείας, καθώς επίσης και για την παροχή γευμάτων και άλλης βοήθειας στους γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς και πυροσβέστες – στους πραγματικούς ήρωες του κορωνοϊού.

Ο κ. Σιώκης επεσήμανε ότι η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς προσφέρει πάνω από 350 γεύματα ημερησίως σε απόρους και ανέργους, καθώς επίσης και εκατοντάδες πακέτα τροφίμων σε οικογένειες που έχουν πράγματι ανάγκη και ότι οι συμπατριώτες τους στη γενέτειρα αδυνατούν να στηρίξουν αυτό το έργο.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δημήτρης Τασόπουλος, Γιάννης Μαλεγκάνος, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος, Δήμος Σιώκης, Τούλα Καλαπούτη και Βασίλειος Ζήσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο έρανος, όπως επεσήμανε, διεξάγεται διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών για τις συναθροίσεις και η ανταπόκριση των στελεχών και των μελών είναι άκρως συγκινητική. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει δύο χιλιάδες δολάρια και ευελπιστούν και εν όψει της Ημέρας των Ευχαριστιών θα πληθύνουν οι δωρεές.

«Η Καστοριά δεν πλήττεται μόνο από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και από την κρίση στην βιομηχανία της γούνας. Τα κρούσματα του κορωνοϊού στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και η θανάτωση των βιζόν δυσχεραίνει περαιτέρω την βιομηχανία της γούνας και οι γουναράδες που στήριζαν γενναιόδωρα τα προγράμματα της Μητροπόλεως αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν. Οι Σύλλογοί μας αποφάσισαν να διοργανώσουν από κοινού τον έρανο και καλούν τους Καστοριανούς και τους φίλους να προσφέρουν τον οβολό τους», επεσήμανε ο κ. Σιώκης.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνεισφέρουν οι ομογενείς επεσήμανε ότι μπορούν μέσω του λογαριασμού του Συλλόγου στο Paypal https://www.paypal.me/societyofkastorians είτε αποστέλλοντας ταχυδρομικώς τη δωρεά με την ένδειξη Έρανος Αγάπης για την Καστοριά στην διεύθυνση 150-28 14 Avenue, Whitestone, NY, 11357.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια” σε μια αναμνηστική φωτογραφία με του πυροσβέστες του Γουάιτστόουν.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς Τούλα Καλαπούτη επεσήμανε ότι η Αδελφότητα ιδρύθηκε μια δεκαετία μετά την ίδρυση της «Ομόνοιας» με στόχο την παροχή βοήθειας στους Καστοριανούς της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στην γενέτειρα και ότι η φιλανθρωπική της δράση ήταν και παραμένει απαράμιλλη.

«Ο Μητροπολίτης Καστοριάς, κ. Σεραφείμ σήμερα, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται την βοήθειά μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του. Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το έμβλημα της Αδελφότητάς μας είναι δύο ενωμένα χέρια. Είναι τα χέρια των Καστοριέων της Νέας Υόρκης, τα οποία ενώνονται για έναν ιερό σκοπό», επεσήμανε η κ. Καλαπούτη.

Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» εφέτος εορτάζει την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της. Οι εορταστικές εκδηλώσεις αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και έχουν ήδη προγραμματιστεί για την 16η Οκτωβρίου 2021.

Η οργανωτική επιτροπή, όπως επεσήμανε η κ. Καλαπούτη, εργάζεται πυρετωδώς για την προετοιμασία και έκδοση του Λευκώματος της 100ετίας και την καταγραφή της ιστορίας και της πολυσχιδούς δράσης της Αδελφότητας.

ΠΗΓΗ

.Καστοριά Τώρα

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο