Τα παιδιά μολύνονται πιο συχνά από COVID-19

«Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό απ’ ό,τι αρχικά θεωρείτο»

Η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά μολύνονται περισσότερο από τις επαφές με ενήλικες παρότι στα σχολεία.

απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Λέβεν, σε συνεργασία με το ινστιτούτο για τον κορονοϊό, Σιενσάνο σε 362 παιδιά από δύο περιοχές του Βελγίου

Η μία από τις περιοχές, το Αλκεν, είχε πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό την άνοιξη, ενώ η δεύτερη περιοχή, το Πελτ, ήταν σχετικά σε καλύτερη κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στο Αλκεν το 14,4% των παιδιών είχε αναπτύξει αντισώματα έναντι 4,4% στο Πελτ.

«Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό απ’ ό,τι αρχικά θεωρείτο», ανέφερε η Κορίν Βαντερμέλεν, συντονίστρια της έρευνας και ειδική εμβολιολόγος στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λέβεν. «Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε εάν ο ιός κυκλοφόρησε περισσότερο ή λιγότερο στα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες».

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν μέσω στενής επαφής με έναν μολυσμένο ενήλικα. Τα σχολεία δεν φαίνεται να έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διάδοση του πρώτου κύματος, σημειώνει. Ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη κρουσμάτων στο σχολείο. Και ειδικά σε αυτό το δεύτερο κύμα.

.Καστοριά Τώρα

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο