Διετή διορία για έκδοση οικοδομικής άδειας στους ιδιοκτήτες οικοπέδων κάτω των 4 στρεμμάτων

Εμμένει το υπουργείο Περιβάλλοντος στον σχεδιασμό του για κατάργηση της δόμησης σε οικόπεδα κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν οικόπεδα 800, 1.400 και 2.000 τετραγωνικών μέτρων δεν θα μπορούν πλέον να βγάλουν οικοδομική άδεια έπειτα από δύο χρόνια από την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Ωστόσο, από το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρούν σε παραχωρήσεις-διευκολύνσεις αφήνοντας τους ιδιοκτήτες να καταθέσουν αίτηση για οικοδομική άδεια – μέσα στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα των δύο χρόνων – με λιγότερα δικαιολογητικά.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα οικόπεδα που είναι μικρότερα από τέσσερα στρέμματα, προβλέπεται η δυνατότητα μέχρι την έγκριση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα δύο χρόνια από τη δημοσίευση του νέου νόμου, να μπορεί να υποβληθεί αίτηση για οικοδόμηση, ακόμη κι αν αυτή δεν συνοδεύεται από το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται. Τέτοια δικαιολογητικά είναι, για παράδειγμα, οι βεβαιώσεις της αρχαιολογικής και της δασικής υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα, για την κατοικία, μειώνεται κατά 25% η μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια που μπορεί να κτιστεί στις εκτός σχεδίου περιοχές. Σήμερα, στα τέσσερα στρέμματα μπορείς να κτίσεις 200 τετραγωνικά μέτρα. 

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο