Τι δεν γνωρίζεις για την Αρμενία.

Η Αρμενία είναι μια ακόμη ΕΛΛΗΝΙΚΗ αποικία της αρχαιότητας. Ιδρύθηκε από τον Αρμενό τον Θεσσαλό από το Αρμένιο της Λάρισας.

Η Αρμενική παραδοσιακή φορεσιά είναι σχεδόν ίδια με τη Θεσσαλική.Η Αρμενία είναι το πρώτο κράτος που ασπάσθηκε επίσημα τον Χριστιανισμό παγκοσμίως το 301, αιώνες νωρίτερα από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία (επίσημα έγινε 79 χρόνια μετά, κυρίαρχη όμως θρησκεία πληθυσμιακά έγινε πολύ αργότερα).

Εκεί βρίσκεται και η πρώτη χριστιανική εκκλησία. Οι Αρμένιοι αν και μονοφυσίτες (λογικό αφού ασπάσθηκαν τον χριστιανισμό πολύ πριν διαμορφωθεί η Θεολόγια) συγκαταλέγεται στις Ανατολικές Χριστιανικές Θρησκείες και έχει δικαιώματα στον Πανάγιο Τάφο.

Η Αρμενία είναι από τα πιο συμπαγή εθνοφυλετικα κράτη με το ποσοστό του γηγενούς πληθυσμού να ανέρχεται στο 97%.Πολλοί Πόντιοι έχουν την άποψη ότι Ερεβάν (πρωτεύουσα της Αρμενίας) σημαίνει η τελευταία πόλη των Ελλήνων, αν και δεν αποδεικνύεται από πουθενά, η ρίζα της λέξης δείχνει να δίνει υπόσταση στη άγραφη θεωρία, την οποία μάλιστα ακούσαμε πρόσφατα και στην ταινία Το Κόκκινο Ποτάμι.

Οι Αξιωματικοί του στρατού της Αρμενίας εκπαιδεύονται στην Ελλάδα στην σχολή Ευελπίδων και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τους Έλληνες συμμαθητές τους.

Στη φωτογραφία η εθνική φορεσιά της Αρμενίας.

Λόγω της μακραίωνης πολιτιστικής επίδρασης της Ελλάδας (μέχρι τον 5ο αιώνα μ.Χ. οι Αρμένιοι χρησιμοποιούσαν το ελληνικό αλφάβητο), το ενδιαφέρον των Αρμενίων για τον ελληνικό πολιτισμό είναι έντονο. Η Ελληνική γλώσσα διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Ερεβάν, στο Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο Brassov, καθώς και στην Θεολογική Σχολή και την Στρατιωτική Ακαδημία.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΣΣΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΜΟΔΟΞΑ ΚΡΑΤΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο