Σε μια πόλη που χωρίζεται από σύνορα

Τα σύνορα μεταξύ Βελγίου και Κάτω Χωρών σημειώνονται με λευκό χρώμα.

H BAARLE-HERTOG-NASSAU  αναφέρεται συχνά ως η πόλη με την πιο περίπλοκη συνοριακή κατάσταση στον κόσμο, και είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί. Η πόλη βρίσκεται αρκετά μίλια μέσα στις Κάτω Χώρες, αλλά λόγω μιας συμφωνίας που έγινε μεταξύ φεουδαρχών το 1198, χωρίζεται περίπου ομοιόμορφα σε δύο πλευρές, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή του παζλ. Σε κάθε πλευρά υπάρχουν θύλακες που ανήκουν στην άλλη – 22 βελγικοί θύλακες στην ολλανδική πλευρά και οκτώ ολλανδικοί θύλακες στη βελγική πλευρά κάνοντας τα σύνορα και την εφαρμογή των νόμων ένα περίπλοκο παζλ.

Με την εμφάνιση του covid-19 tο Βέλγιο, μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη, μπήκε σε LOKCDOWN εκδίδοντας πρόστιμα σε όποιον βγήκε από το σπίτι χωρίς λόγο. Παράλληλα όλα τα καταστήματα στην ολλανδική πλευρά παρέμειναν ανοιχτά, με τους Ολλανδούς να τριγυρνάνε ελεύθερα. Για τον έλεγχο και την εφαρμογή των νόμων ήταν η πρώτη φορά που στήθηκαν οδοφράγματα στους δρόμους της πόλης για καλύτερη αστυνόμευση από την πλευρά των Βέλγων.

Η Baarle-Nassau έχει τα δικά της ”ειρηνικά σύνορα” και όχι συρματοπλέγματα που επιβλήθηκαν από συνθήκες πολέμου. Ας μην ξεχνάμε ότι η μόνη διχοτομημένη πόλη που αποτελεί ντροπή για τον σύγχρονο κόσμο, με συρματοπλέγματα και οδοφράγματα στην Ευρώπη, είναι η Λευκωσία στην Κύπρο.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο