Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο πρωθυπουργός και μετά τι;;

Όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας επιβεβαιώθηκε η παράταση κατά μία εβδομάδα του γενικού «απαγορευτικού» (lockdown), το οποίο χωρίς απρόοπτα θα λήξει στις 6 το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου.

όπως εξήγησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας «Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τα εναλλακτικά σενάρια για να προχωρήσει η σταδιακή άρση του lockdown. Μέσα σε αυτή είναι και τα σχολεία αλλά δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι. Προέχει η τήρηση των μέτρων» 

Απευθυνόμενος διαδικτυακά σε μαθητές δημοτικού σχολείου ο Πρωθυπουργός τόνισε

«θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε».

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί αύριο ο πρωθυπουργός, μετά τη σημερινή σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους. Κοινή πεποίθηση των επιστημόνων αποτελεί η απόφαση της άρσης των όποιων μέτρων να κριθεί με βάση τα επικαιροποιημένα δεδομένα, ώστε να καταγραφούν όλες οι τελευταίες τάσεις της εξέλιξης του ιού στη χώρα, η οποία αποδεικνύεται κάθε άλλο από αναμενόμενη.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο