Αυστηροποίηση του πλαισίου για την χορήγηση αδειών σε κρατούμενους «Οι φυλακές δεν μπορεί να είναι κέντρα διερχομένων»

«Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για να δούμε που μπορούμε να συγκλίνουμε», είπε ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, «αλλά δεν αλλάζει η βασική κατεύθυνση του νομοσχεδίου».

«Αυτό το χάος πρέπει να σταματήσει. Εκτός και αν νομίζουμε ότι οι φυλακές μπορούν να είναι κέντρα διερχομένων, όπου ο καθένας μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει. Από τον Ιούλιο του 2019, από την ώρα δηλαδή που εμείς αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, έχουν γίνει 47 παραβιάσεις αδειών. Αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τη βασική κατεύθυνση του νομοσχεδίου με τις σωφρονιστικές ρυθμίσεις, για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους και τις προϋποθέσεις μεταγωγής τους στις αγροτικές φυλακές ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αρκετοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο, προειδοποίησαν ωστόσο ότι: η αυστηροποίηση του πλαισίου για την χορήγηση αδειών σε κρατούμενους και για την μεταγωγή τους στις αγροτικές φυλακές κινείται σε λάθος κατεύθυνση, δεν θεμελιώνεται από ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία η αναγκαιότητά της και δεν έχει αιτιολογηθεί εμπεριστατωμένα από την κυβέρνηση.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο