“ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ” στο όνειρο της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου μέσω της εγκατάστασης πανεπιστημιακού τμήματος στο κτήριο της ”Αρχιτεκτονικής”

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑστο όνειρο της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου μέσω της εγκατάστασης πανεπιστημιακού τμήματος στο κτήριο του πρώην 1ου Γυμνασίου Καστοριάς ΒΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ με επιστολή του προς τον σύλλογο ΟΜΟΝΟΙΑ.

Προηγήθηκε η επιστολή του συλλόγου «ΟΜΟΝΟΙΑ» όπου εκφράζονταν οι προβληματισμοί για την επικείμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε δρομολογήσει η δημοτική αρχή.  Ο σύλλογος αναφερόμενος στο ιστορικό  και τις περιπέτειες του κτηρίου από πλευράς αξιοποίησης του ζητά την καλύτερη δυνατή λύση για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης της Καστοριάς.  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ο Δήμαρχος απαντά και τονίζει.

1)  Εξισώνει τον σύλλογο «ΟΜΟΝΟΙΑ» με την πολύπλευρη πολιτιστική και πολιτισμική παρουσία του στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με τους συλλόγους των σουβλακογιορτών της ‘’’ανω ραχούλας’’ και της ακατοίκητης τραχανοπλαγιάς όπου μαζεύονται μια φορά τον χρόνο –και πολύ καλά κάνουν- οι πανηγυρίζοντες.. κάνει δε γνωστό ότι λαμβάνει υπόψη του τις συμβουλές  των «ειδικών και αρμοδίων». Διαψεύδεται όμως από την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ η οποία μιλά για μηδενική διαβούλευση για το επίμαχο ζήτημα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ . Ποιοί είναι λοιπόν οι αρμόδιοι σύμβουλοι του κ δημάρχου;; γιατί εάν εννοεί τους διορισμένους…..!!

2  Επαναλαμβάνει ότι όλα γίνονται μετά από εισηγήσεις αρμοδίων και υποδηλώνει το ενδιαφέρον του για κάτι άμεσο εν μέσω πανικού μετά από παντελή απραξία σε αναπτυξιακές δράσεις . Ξεχνά όμως ότι ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του εκφράστηκε το ενδιαφέρον του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση του κτηρίου με εγκατάσταση σχολής Μαθηματικών. Μια θετική εξέλιξη που εγκαταλείπεται χωρίς εξηγήσεις. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Έτσι και μετά την εγκατάσταση του μεταπτυχιακού τμήματος και της Δημοτικής βιβλιοθήκης πράξεις που ήταν προς την σωστή κατεύθυνση (από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ Ανέστη Αγγελή) θα ολοκληρώνονταν η αξιοποίηση του κτηρίου αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το ιστορικό κέντρο από πλευράς εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που υπολείπονται να γίνουν από άλλους φορείς. (υπουργείο πολιτισμού, Π.Ε, Μητρόπολη κλπ… και φυσικά τον δήμο)

3   Επισημαίνει ότι από το 2008 μέχρι σήμερα  όποιες προσπάθειες των αιρετών υπήρξαν για την λειτουργία της αρχιτεκτονικής ήταν ελλιπείς ή στα όρια της αδράνειας, κάτι που δεν θέλει να χαρακτηρίζει και την δική του δημοτική αρχή, ‘’την κορωνοϊόπληκτη’’.. που τόσα πολλά θέλει να κάνει αλλά δεν μπορεί…. Συμπληρώνει δε ότι δεν θέλει να καλλιεργεί πλασματικές προσδοκίες γι΄αυτό και βάζει τέρμα με “την ταφόπλακα”… σε αυτές. Μιλώντας βέβαια για πλασματικές προσδοκίες δικαιώνει τους ‘’αδρανείς’’ αιρετούς από το 2008 και εντεύθεν.. αναιρώντας όλη την προηγούμενη επιχειρηματολογία του ποζάροντας και ο ίδιος πλέον δίπλα στους ελλιπείς και “αδρανείς”. Και βέβαια “οι αδρανείς” μπορεί να μην έφεραν αποτελέσματα, δεν υπήρξαν όμως ριψάσπιδες.

4.  Τονίζει τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση του κ Κ Λιάντση (ακούει ο κ Κ Λιάντσης και τι έχει να πει ;;) σε ένα κτήριο χωρίς σκοπό και αβέβαιο μέλλον που σκουριάζει ανεκμετάλλευτο 12 χρόνια. Και βέβαια κλείνοντας ως όφειλε πλέκει το εγκώμιο του ΔΣ του συλλόγου ξεχνώντας την εξίσωση (της πρώτης παραγράφου της επιστολής) με το ΔΣ της ‘’άνω ραχούλας’’.

<< ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ….>> συντοπίτες της άνω ραχούλας…

.


Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το ““ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ” στο όνειρο της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου μέσω της εγκατάστασης πανεπιστημιακού τμήματος στο κτήριο της ”Αρχιτεκτονικής””

  1. Τσαρσινος

    Και σήμερα βγήκε στο ράδιο ο Αντώνης να υπερασπιστεί την γραμμή Δημάρχου βεβαίως βεβαίως…. Μόνο που οι Δημότες έχουν αντίθετη γνώμη…

Αφήστε ενα σχόλιο