ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΚΟΠΟΥΛΟ πρόεδρο συνιδρυτή και επιστημονικό επικεφαλής της φαρμακευτικής Regeneron ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Στην εποχή μας, υπάρχουν πάρα πολλοί  άνθρωποι, οι οποίοι βλέπουν μακριά, χαράζουν δρόμους, τραβούν μπροστά, ξεχωρίζουν με τη στάση ζωής και το έργο τους και, αν είναι τυχεροί, η προσφορά τους αναγνωρίζεται, σπανίως, όταν βρίσκονται στη ζωή, και, πιο συχνά, μετά θάνατον! Αλλά γιατί η αξία τέτοιων ανθρώπων δεν αναγνωρίζεται συνήθως στον τόπο καταγωγής τους;

Οι λόγοι πολλοί!   Ο καθένας γνωρίζει τουλάχιστον έναν λόγο, για τον οποίο δύσκολα αποδέχονται οι άνθρωποι συντοπίτες τους, όσους διακρίνονται σε κάποιον τομέα!  Φυσικά, αυτό, όπως τόσα άλλα στη ζωή, δεν ισχύει κατ’ απόλυτο τρόπο, διότι υπάρχουν, ευτυχώς, άνθρωποι, οι οποίοι ξεπερνούν τις μικρότητες και αναγνωρίζουν εκείνους, που προοδεύουν ή διαπρέπουν σε κάποιον τομέα της επιστήμης, της τέχνης, της δημόσιας ζωής.

Ο κ Αντώνης Παπαδαμιανός μας αφηγείται

”Ο Ανέστης Αγγελής το 2004 ετοιμαζότανε για την μεγάλη προσωπική του αναμέτρηση. Τα άτομα του πολιτικού γραφείου ετοιμάζαμε πυρετωδώς τα πάντα, μιας και ο αγώνας ήταν δύσκολος αφού ακόμα και τα περισσότερα μέσα επικοινωνίας ήταν αρνητικά απέναντι μας. Σκέφτηκα τότε, ότι θα ήταν προτιμότερο να τιμήσουμε δύο άξιους, παγκόσμιας αναγνώρισης Καστοριανούς επιστήμονες, παρά να κάνουμε προεκλογική συγκέντρωση . Πρότεινα λοιπόν την Μαρία Σπυροπούλου, η οποία είχε χαρακτηρισθεί από το περιοδικό SCIENCE της Αμερικής ως ο θηλυκός Αϊνστάιν, και τον Γιώργο Γιανκόπουλο, τον οποίο γνώριζα από την Νέα Υόρκη και ο πατέρας κος Δάμης Γιανκόπουλος μου είχε εκμυστηρευτεί την πρόοδο, την ύπαρξη της εταιρίας Regeneron, αλλά και τις έρευνες στις οποίες προέβαινε στο Connecticut (Κονέκτικατ) της Αμερικής. Έγινε μεγάλη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο ΛΙΜΝΕΟΝ όπου τιμήθηκαν οι δύο συντοπίτες μας που επάξια διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν είναι τυχαίο!!! Στην φωτογραφία ο τιμητικός έπαινος του Γιώργου Γιανκόπουλου ο οποίος και παρεδόθη από εμένα στον πατέρα του κ. Δάμη μερικούς μήνες αργότερα.

Ο Ανέστης Αγγελής και το πολιτικό του γραφείο από την πρώτη στιγμή αντελήφθησαν την αξία και το μέγεθος του ανδρός. Σήμερα μέσα σε αυτήν την δύσκολη ιστορική πανδημία του ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία και ίσως να διαμορφωθεί και αναδειχθεί σε έναν άλλο μέγιστο επιστήμονα, όπως και ο Παπανικολάου (PAP test). Συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία! ! ! ! Αντώνης Παπαδαμιανός, πρώην συνεργάτης του Α. Αγγελή.

Μία παροιμιακή φράση, η οποία προέρχεται από την εκκλησιαστική γραμματεία, είναι «Ουδείς προφήτης στον τόπο του!», της οποίας το νόημα ταυτίζεται με το «Κανείς δεν άγιασε στον τόπο του!». Αν το νόημα παροιμιών, όπως αυτή που σχολιάστηκε, διαψευδόταν από την αλλαγή στάσης μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας, αλλά ιδιαίτερα των τοπικών μας ηγητόρων διαχρονικά, με την πρόδηλη ανεπάρκεια να αντιληφθούν την πραγματικότητα, πλείστα οφέλη θα επέστρεφαν σ’ αυτή!

Καιρός, λοιπόν, οι «προφήτες», όχι μόνο να αναγνωρίζονται στον τόπο τους, αλλά να γίνονται φάροι, οι οποίοι θα φωτίζουν και σε τοπικό επίπεδο, όσα διακονούν!

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΚΟΠΟΥΛΟ πρόεδρο συνιδρυτή και επιστημονικό επικεφαλής της φαρμακευτικής Regeneron ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ”

  1. […] Ο κ Αντώνης Παπαδαμιανός μας αφηγείται: ”Ο Ανέστης Αγγελής το 2004 ετοιμαζότανε για την μεγάλη προσωπική του αναμέτρηση. Τα άτομα του πολιτικού γραφείου ετοιμάζαμε πυρετωδώς τα πάντα, μιας και ο αγώνας ήταν δύσκολος αφού ακόμα και τα περισσότερα μέσα επικοινωνίας ήταν αρνητικά απέναντι μας. Σκέφτηκα τότε, ότι θα ήταν προτιμότερο να τιμήσουμε δύο άξιους, παγκόσμιας αναγνώρισης Καστοριανούς επιστήμονες, παρά να κάνουμε προεκλογική συγκέντρωση . Πρότεινα λοιπόν τη Μαρία Σπυροπούλου, η οποία είχε χαρακτηρισθεί από το περιοδικό SCIENCE της Αμερικής ως ο θηλυκός Αϊνστάιν, και τον Γιώργο Γιανκόπουλο, τον οποίο γνώριζα από την Νέα Υόρκη και ο πατέρας κος Δάμης Γιανκόπουλος μου είχε εκμυστηρευτεί την πρόοδο, την ύπαρξη της εταιρίας Regeneron, αλλά και τις έρευνες στις οποίες προέβαινε στο Connecticut (Κονέκτικατ) της Αμερικής. Έγινε μεγάλη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο ΛΙΜΝΕΟΝ όπου τιμήθηκαν οι δύο συντοπίτες μας που επάξια διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν είναι τυχαίο! Στην φωτογραφία ο τιμητικός έπαινος του Γιώργου Γιανκόπουλου ο οποίος και παρεδόθη από εμένα στον πατέρα του κ. Δάμη μερικούς μήνες αργότερα. Ο Ανέστης Αγγελής και το πολιτικό του γραφείο από την πρώτη στιγμή αντελήφθησαν την αξία και το μέγεθος του ανδρός. Σήμερα μέσα σε αυτήν την δύσκολη ιστορική πανδημία του ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία και ίσως να διαμορφωθεί και αναδειχθεί σε έναν άλλο μέγιστο επιστήμονα, όπως και ο Παπανικολάου (PAP test). Συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία! Αντώνης Παπαδαμιανός, πρώην συνεργάτης του Ανέστη Αγγελή. Περισσότερα στο kastoriatwra.gr […]

Αφήστε ενα σχόλιο