Υγειονομικός συναγερμός μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Παρά την έναρξη των εμβολιασμών σε Βρετανία, ΗΠΑ και Καναδά, η πραγματικότητα της πανδημίας οδηγεί τις κυβερνήσεις των χωρών σε αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χριστούγεννα με καραντίνα σε Γερμανία. Γενικό lockdown ως τις 10 Ιανουαρίο στην Γερμανία των 22.000 ΜΕΘ.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε «καραντίνα» 5 εβδομάδων. lockdown μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

«Λουκέτο» σε Λονδίνο και Έσεξ.Το Λονδίνο, το νότιο και δυτικό Έσεξ και το νότιο Χερτφορνταϊρ περνούν πλέον στην τρίτη βαθμίδα, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Στην Ιταλία  η κυβέρνηση εξετάζει να κηρύξει όλη τη χώρα σε «κόκκινη ζώνη» από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τουλάχιστον τις 2 Ιανουαρίου. 

Στην Τσεχία, ο πρωθυπουργός Άντριου Μπάμπις ανακοίνωσε την επαναφορά του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, όπως και το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ στη χώρα για τα Χριστούγεννα, μπροστά στη σφοδρότητα της πανδημίας Covid-19.

Έτοιμη να «κλείσει» η Νέα Υόρκη. Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει με τον κυβερνήτη της Πολιτείας Άντριου Κουόμο να ανακοινώνει ότι υπάρχει ετοιμότητα για καθολικό lockdown με τον δήμαρχο NYC de Blasio να το επιβεβαιώνει.

Στον Καναδά υποδέχθηκαν τα πρώτα εμβόλια και άρχισαν οι εμβολιασμοί.

Αυστηρά μέτρα παίρνουν ολοένα και περισσότερες χώρες ενόψει των Χριστουγέννων. Οι αρχικές προσδοκίες για μια μικρή χαλάρωση την περίοδο των γιορτών φαίνεται ότι διαψεύδονται, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις σε σειρά χωρών να παίρνουν την απόφαση για γενικό «λουκέτο».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο