Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων»

Με αφορμή την αδυναμία του Δήμου Καστοριάς να διαχειριστεί την επιχείρηση του λατομείου της “ΜΑΚΕΔΝΟΣ” και τις προθέσεις του να το εκμισθώσει σε ιδιώτη, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού και τ. Διευθυντής της, κάνει έκκληση προς όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς του νομού Καστοριάς.

Κύριοι,

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί εκμίσθωσης του μοναδικού αδειοδοτημένου λατομείου στο Νομό Καστοριάς, αλλά και τις επανειλημμένες κατ’ ιδίαν συζητήσεις μου με τον Δήμο Καστοριάς και τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «Μακεδνός α.ε.» από τον Φεβρουάριο του 2020 για την εξεύρεση λύσης και την επαναλειτουργία του λατομείου, σας καλώ να συμφωνήσουμε από κοινού στη σύσταση επιχείρησης, σύμφωνα με το άρθρο 265 του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/8.6.2006 τεύχος Α’) Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Θεωρώ ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε αυτή η επιχείρηση να συνεχίσει να στηρίζει τόσο τους ΟΤΑ Α και Β βαθμού, όσο και τους εργολάβους – εργολήπτες – κατασκευαστές – προμηθευτές, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Η προωθούμενη λύση της εκμίσθωσης του λατομείου νομοτελειακά θα καταλήξει στον έλεγχο και το πατρονάρισμα όλων των δημοπρασιών για την κατασκευή των έργων και προμηθειών, αφού η τιμολογιακή πολιτική του ιδιώτη θα είναι κατά το δοκούν.

Σας καλώ να αναλογιστείτε το διακύβευμα της εκμίσθωσης του λατομείου σε ιδιώτη και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Δήμος Άργους Ορεστικού προς: α) Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο, β) Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη γ) Δήμαρχο Νεστορίου κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Πάνος Κεπαπτσόγλου: «Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων»”

Αφήστε ενα σχόλιο