ΣΟΥΗΔΙΑ: Η χώρα με τους 7.762 θανάτους από covid-19 σε πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. – Απέτυχε το μοντέλο της “ανοσίας της αγέλης.”

Βγήκαν τα μαχαίρια: Αλληλοκατηγορίες πρωθυπουργού και λοιμωξιολόγων για τους νεκρούς.

Ο πρωθυπουργός, Stefan Löfven, ρίχνοντας τα βέλη του προς τους λοιμωξιολόγους, δήλωσε ότι η επιτροπή των ειδικών που συμβούλευε την κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Αντερς Τέγκνελ, απέτυχε να δει την πλήρη έκταση της πανδημίας και δεν αναγνώρισε ούτε το πρώτο κύμα την άνοιξη ούτε το δεύτερο κύμα το φθινόπωρο, παρά μόνο μεμονωμένες εστίες υπερμετάδοσης.

Οι λοιμοξιολόγοι απαντούν με δήλωση του Ματς Μέλιν, στον τύπο: «Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει ότι η φροντίδα των ηλικιωμένων ήταν καλύτερα εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση της πανδημίας». συμπληρώνουν δε « θέλουμε να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που κυβερνά τη χώρα και έχει την τελική ευθύνη».

Η έκθεση της επιτροπής τονίζει ακόμη ότι τα μέτρα για την προστασία των ηλικιωμένων που ελήφθησαν την άνοιξη ήρθαν πολύ αργά και ήταν ανεπαρκή.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον νέο κορωνοϊό στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών, αλλά χαμηλότερο από το ποσοστό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο