Καστοριά: «Δεν πρέπει να αφήνεις τον τόπο σου, αν δεν εξαντλήσεις κάθε ευκαιρία»

Άφησαν την αστική ενασχόληση για ένα καινούργιο, δημιουργικό επαγγελματικό ξεκίνημα. Η επιλογή τους συνεπάγεται σκληρή δουλειά αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής – μαζί με μια ευκαιρία να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Νέοι άνθρωποι έχουνε όνειρα και παλεύουν να τα υλοποιήσουν σε μια εποχή κρίσης και δυστυχώς με ελλειπή στήριξη από το κράτος. Την δυνατότητα να μπούνε σε πρόγραμμα νέων αγροτών με μια πρότυπη φάρμα με πολλά και διάφορα ζώα, επισκέψιμη για τον κόσμο έχουν ελάχιστοι νέοι. Δυνατότητα διαμονής μέσα σε αυτή, τυροκομείο και σφαγείο-κρεοπωλείο για απευθείας διάθεση των προϊόντων στον καταναλωτή είναι η ιδανική επιχείρηση. Πόσοι μπορούν να το κάνουν και πόσοι το αντέχουν;

“Μακάρι να είχαμε τα κότσια τους”

Τις εντυπωσιακές ομολογουμένως φωτογραφίες ανάρτησε στο F/B ο Giannis Dimitriou από το ετήσιο ημερολόγιο “της ομάδας”. Συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που δίνουν την μάχη τους ενασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα με τόσο κέφι και θετική διάθεση όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες.

Η οικονομία της χώρας μας στηρίζεται σε δύο πράγματα. Από τη μία, ο πρωτογενής τομέας και από την άλλη, ο τουρισμός. Αυτά είναι τα εργοστάσιά μας.

Αν δεν γίνει κάτι σημαντικό και άμεσα για τους αγρότες και κυρίως για τους νέους, πολλοί θα είναι αυτοί που θα τα παρατήσουν και θα αρχίσουν την αναζήτηση μιας νέας καριέρας, ίσως ακόμη και στο εξωτερικό που θα τους παρέχει τα απαιτούμενα ώστε να ζουν αξιοπρεπώς με τις οικογένειές τους. Αυτά που δεν τους παρέχει σήμερα στον βαθμό που θα έπρεπε ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα θα πρέπει να επανεξεταστούν και να αντιμετωπιστούν!

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις