“Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν” σε ελεύθερη μετάφραση & ερμηνεία από τους “δημοτικούς άρχοντες”

“Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν”

Ο ύμνος που ακούμε στην αρτοκλασία είναι από τον 33ο Ψαλμό. Πρόκειται για έναν ύμνο ωραιότατο και πάρα πολύ διδακτικό. Σε αυτόν η Βίβλος μας λέει ότι πλούσιοι πτώχευσαν και πείνασαν αλλά όμως όσοι ζητάνε τον Θεό δεν θα στερηθούν κανένα αγαθό.

Σύμφωνα με την βίβλο κάποιοι στερούνται ορισμένα αγαθά, άλλοι στερούνται διαφορετικά. Επί παραδείγματι κάποιος “πιστός” μπορεί να είναι ευκατάστατος αλλά να μην έχει κάποιο αγαθό που έχει ένας φτωχός, άλλος “πιστός” μπορεί να είναι σε ωραίο σπίτι ενώ άλλος να μένει “εν όρεσι καὶ σπηλαίοις καὶ ταις οπαίς της γης.”

Αυτό που ακούμε στον ύμνο ισχύει και στην εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής των διοικούντων σε ότι αφορά τις θέσεις εργασίας που δεν έχουν κριτήρια ΑΣΕΠ. Αλλά δυστυχώς εδώ ισχύει μόνο η πίστη στο σύστημα και στους “δημοτικούς μεσίες”.

Αρκεί μια ματιά σε όλους τους κατά καιρούς διορισμούς αποκλειστικής αρμοδιότητας και επιλογής των διοικούντων για να διαπιστώσουμε ότι ότι οι “εν όρεσι καὶ σπηλαίοις καὶ ταις ὀπαις της γης” δεν έχουν τον ανάλογο σεβασμό και στις λίστες φιγουράρουν ονόματα “πιστών” που σε σχέση με αυτούς θα μπορούσαν να καταταγούν σε όσους αναπολούν το Μπάντεν Μπάντεν και την Aston Martin τους εν μέσω covid-19…

“Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν”… ΛΟΙΠΟΝ !!

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το ““Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν” σε ελεύθερη μετάφραση & ερμηνεία από τους “δημοτικούς άρχοντες””

  1. ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ….
    ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ……… ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ.
    ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΨΗΦΟ.
    ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ……….. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

Αφήστε ενα σχόλιο