Ιερέας : Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω

Στην Καλαμάτα ιερέας ζήτησε με αυστηρό ύφος από τους πιστούς που δεν φορούσαν μάσκα να αποχωρήσουν από την εκκλησία, καλώντας τους να σέβονται τους συνανθρώπους τους. Ο ιερέας μάλιστα τόνισε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα κληθεί η Αστυνομία. «Αντιρρησίες θα είσαστε στο σπίτι σας όχι εδώ μέσα»

«Αντιρρησίες θα είσαστε στο σπίτι σας όχι εδώ μέσα. Εδώ θα είστε υπάκουοι. Αλλιώς καλέστε την Αστυνομία να πάρει τον κύριο».  «Διαβάστε το νόμο. Περάστε έξω χωρίς μάσκα. Αυτό που σας λέω. Το λόγο του Θεού τον ξέρω καλύτερα από εσάς».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας επιτρέπονται να εκκλησιάζονται (25/12, 01/01 και 06/01) τις ημέρες των εορτών έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού. Στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.  Αν την υπεύθυνη στάση αυτού του ιερέα την είχαν όλοι οι κληρικοί, και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί θα ήμασταν μια κανονική χώρα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο