Σάλος και σκληρή κριτική για αναβολή εμβολιασμών

Αναβλήθηκαν τακτικά ραντεβού για να γίνουν οι εμβολιασμοί τη Δευτέρα αλλά αιφνιδιαστικά οι εμβολιασμοί ακυρώθηκαν καταγγέλλει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Υπάρχουν επίσημα έγγραφα, τονίζει διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του υπ. Υγείας.

Μόλις 3.001 εμβόλια έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι χθες το μεσημέρι στην Ελλάδα, όταν η Πορτογαλία την πρωτοχρονιά κατέγραφε 26.850, η Δανία 32.368 (2 Ιανουαρίου), η Βουλγαρία 4.739 και η Γερμανία 188.553. 

 Ηδη υγειονομικοί διαψεύδουν το υπουργείο Υγείας και καταγγέλλουν ότι σε νοσοκομεία της Αθήνας όσο και στην περιφέρεια εμβολιασμοί ακυρώθηκαν χωρίς να εξηγηθεί ο λόγος.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον Antenna η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι είχαν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα εμβολιασμοί. Την Πέμπτη το βράδυ ήρθε χαρτί στο «Γεννηματάς» ότι αναβάλλονται τα 450 εμβόλια που έπρεπε να γίνουν Δευτέρα το πρωί, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση για το πότε θα γίνουν. Όπως είπε η πρόεδρος των γιατρών αυτό αφορά την Αττική. Για την υπόλοιπη Ελλάδα σε ορισμένες πόλεις, όπως Καρδίτσα, Τρίκαλα και αλλού υπήρξαν επίσης αναβολές χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο, τόνισε.

«Εμεις σαν Ομοσπονδία επικοινωνήσαμε, πιέζουμε τα εμβόλια αυτά πρέπει να γίνουν. Δεν μας ενδιαφέρουν οι λόγοι. Εμας μας ενδιαφέρει τη στιγμή που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν. Υπάρχουν τα χαρτιά, τα επίσημα, που τα νοσοκομεία ήταν μέσα στους εμβολιασμούς για τη Δευτέρα. Το πρόβλημα είναι ένα πρέπει να το κατανοήσουμε πολύ καλά και δεν μπορούμε να παίζουμε. Τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη που θα ξεκινούσαν οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο το συγκεκριμένο (σ.σ. Γεννηματας) σε 450 άτομα, που σήμαινε ότι προχωρούμε γρήγορα, είχαμε αναβάλει τακτικά ραντεβού ασθενών. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε έκκληση να τελειώσουν οι εμβολιασμοί. «Δεν ενδιαφερόμαστε να μπούμε σε διαλόγους», τόνισε. Όπως είπε επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα και πήρε την απάντηση ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα. «Εχουμε επίσημα έγγραφα υπογεγραμμένα ότι είμαστε στο πρόγραμμα. Τα δώσαμε στη δημοσιότητα για να μην μας λένε ότι κάνουμε fake news», συμπλήρωσε.

Υπάρχει επιθετικός ιός πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, δεν μπορούμε να καθυστερούμε. «Δικαιολογίες δεν μας ενδιαφέρουν», πρέπει να γίνουν.

Για το θέμα υπάρχει και καταγγελία του προέδρου της ΟΕΝΓΕ (σ.σ. Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών) Πάνου Παπανικολάου, ότι αναβλήθηκαν επ’ αόριστον οι εμβολιασμοί υγειονομικών σε τουλάχιστον 17 δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Μετά τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ.Παπανικολάου παρενέβη εκ νέου χθες το βράδυ παρουσιάζοντας υπηρεσιακά έγγραφα που, όπως είπε, τεκμηριώνουν την αναβολή.

Από τα εν λόγω στοιχεία προκύπτει ότι δεν θα γίνουν αύριο (Δευτέρα) οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί σε δημόσια νοσοκομεία των πόλεων: Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πάτρας, Πύργου, Αμαλιάδας, Ναυπλίου, Άργους, Κυπαρισσίας, Καλαμάτας, Ξάνθης, Σερρών, καθώς και σε Κέντρα Υγείας της Αθήνας. 

Κατόπιν τούτων, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις. “Πλιάτσικο και ανικανότητα. Μόνον έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το εμβόλιο”, τονίζει χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: “Αφού είδαμε πρώτα φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών, σήμερα, από όλη τη χώρα, έρχονται νέες καταγγελίες. Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων”.

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα των εμβολιασμών των υγειονομικών, ασκεί και το Κίνημα Αλλαγής με σημερινή ανακοίνωσή του. «Αυτοσχεδιασμοί και ανικανότητα από την Κυβέρνηση και στους εμβολιασμούς» αναφέρει στην ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «Λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, περί του αντιθέτου, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των υγειονομικών σε κρίσιμα νοσοκομεία με κλίνες COVID -19». Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «περιμένουμε απάντηση τώρα για το τι έχει συμβεί. Όχι άλλο ράβε-ξήλωνε εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας».

Πηγές: euro2day.gr

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο