Έως τις 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα προκαταβολή 5.- Ελέγχονται επιχειρήσεις που έλαβαν προηγούμενες δόσεις

Ελέγχους και διαστρώσεις ξεκινάει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις καταστρατήγησης των μέτρων στήριξης, της πραγματικής οικονομίας.

Οι έλεγχοι θα βασιστούν στα στοιχεία που δηλώνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport και στα αντίστοιχα στοιχεία που θα αναγράφουν στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί χιλιάδες περιπτώσεις όπου ο τζίρος μαγειρεύτηκε προκειμένου να καλυφτούν τα κριτήρια χορήγησης των κρατικών δανείων.

Το συνολικό ύψος της νέας διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ

Οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Το ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ. Έτσι, η συνολική απευθείας στήριξη του Κράτους προς τις επιχειρήσεις, και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο