το «δίκαιο κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΥΑ Καστοριάς

Στην Καστοριά οι νέες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί καθιστούν σαφές πως η δημοσιονομική λιτότητα των περασμένων ετών μέσω των μνημονιακών νόμων αλλά και τα μέτρα κατά της πανδημίας σήμερα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνική δικαιοσύνη, περιορίζοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών και συμβάλλοντας στη ραγδαία φτωχοποίηση του πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή που το υπέρογκο χρέος των προηγούμενων 35 χρόνων της ΔΕΥΑΚ θα ταλανίζει τις μελλοντικές γενεές, και θέτει σε αδιάλειπτο κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξη της επιχείρησης, το ΔΣ παίρνει απόφαση για αναδρομική έκπτωση 30% του έτους 2020 επί της τιμολογιακής πολιτικής απέναντι σε συγκεκριμένες “αδελφές” επιχειρήσεις και όχι επί του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον δήμο Καστοριάς.

Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί ένα διαρκές ζητούμενο της πολιτικής θεωρίας και φιλοσοφίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η δίκαιη κατανομή των πόρων σε μια οργανωμένη κοινωνία αποτελεί το μέγα ζητούμενο. Συμβαίνει με ανάλογες αποφάσεις κάτι τέτοιο στην Καστοριά;; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ

Και ναι μεν για την αντιμετώπιση της ισονομίας αρκούν –επώδυνες έστω– πολιτικές αποφάσεις, αλλά η ίση αντιμετώπιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων προϋποθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά –δυσεύρετα εν μέσω οικονομικής κρίσης– που όμως μπορούν να εξοικονομηθούν:

1.Με βελτίωση της λειτουργίας της διοίκησης της επιχείρησης.

2. Την δραστική καταπολέμηση της σπατάλης.

3. Την εφαρμογή οικονομικών κοινωνικών κριτηρίων.

……και βέβαια μόνο εάν η ΔΕΥΑΚ εμφανίσει πλεονασματικό προϋπολογισμό.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ;; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ βλέπουμε αναθέσεις για έργο που μέχρι πρότινος εκτελούσε το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ σε εταιρείες, διορισμούς ημετέρων μελών του ΔΣ ως εμμίσθων, παλινωδίες σε αποφάσεις που αφορούν την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης εισηγήσεις του διευθυντού της επιχείρησης (και όχι του προέδρου) ο οποίος διευθυντής ευτυχώς γνωρίζει πολύ καλά πόσο κάνει 1+1 !!!.. και αυτό είναι που μας εκπλήσει…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ στη Διαύγεια ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

και εσύ λαέ βασανισμένε πλήρωνε…

ΥΓ. θεωρούμε ότι με μια απλή αίτηση πλέον κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο-πελάτης μπορεί να αιτηθεί έκπτωσης 30% στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ. Ο δρόμος άνοιξε….

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο