Πανελλήνιες: μείωση ύλης – Νέο σύστημα εισαγωγής

Οι φετινές πανελλαδικές θα γίνουν γίνουν με σημαντικές αλλαγές στο τρόπο εισαγωγής και στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων,γεγονός που έχει προβληματίσει τους μαθητές της Γ΄λυκείου

Με μειωμένη ύληθα πάνε φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της αλλά και με νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την μείωση της ύλης της Γ΄ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021, καθώς λόγω της πανδημίας δεν γίνονται δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία.

Ολοι οι υποψήφιοι  θα εξεταστούν στην φετινή ύλη με τις περικοπές που ανακοινώθηκαν.

Οι δύο βασικές αλλαγές (οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές επίσημα, ούτε έχουν νομοθετηθεί) αφορούν: α) Στη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα τμήματα  από ένα συντελεστή που θα ορίζει το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα, λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω από το μέσο όρο των υποψηφίων. Το ποσοστό αυτό θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. β) Στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού που θα γίνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα δηλώνουν έναν περιορισμένο αριθμό σχολών από μόνο ένα επιστημονικό πεδίο. Στη δεύτερη φάση ανακοινώνονται οι «επιτυχόντες» και όσοι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να «πιάσουν» το όριο εισαγωγής, θα συμπληρώνουν εκ νέου το μηχανογραφικό με τις σχολές που έμειναν κενές από τη πρώτη φάση.

Η υπουργός κ. Κεραμέως, αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο