Αναζητώντας τα σίδερα…«Σπάμε την αλυσίδα της σιωπής»

Με αφορμή την μεγάλη φωτιά στον χώρο του αμαξοστασίου πριν 2 περίπου μήνες στρέψαμε το βλέμμα μας εκεί για να δούμε την επικρατούσα κατάσταση. Στην περιοχή είναι αποθηκευμένα υλικά προς ανακύκλωση, οχήματα για απόσυρση, υλικά παλαιών κατασκευών δημοτικών κτηρίων για απόσυρση κλπ.

Στην μνήμη μας ήρθε η περίπτωση που αφαιρέθηκε ένα σίδερο περίπου 3μετρο από όχημα προς απόσυρση και είχε αναδειχθεί ως θέμα της χρονιάς από δημοτικούς συμβούλους και κάποια τοπικά site.

Για την ιστορία μετά την κλοπή ο δήμος με απόφαση ΕΕ κατήγγειλε με κατάθεση αντιδημάρχου το γεγονός και ασκήθηκε αυτεπάγγελτα δίωξη όπως ορίζει ο νόμος. Η αστυνομία αξιοποιώντας το υλικό των καμερών που ήταν ενεργοποιημένες απηύθυνε κατηγορίες σε συγκεκριμένα άτομα και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Αξίζει να αναφερθούμε στην εμμονή “δημοσιογραφικών κύκλων” αλλά και δημοτικού σύμβουλου που σήμερα βρίσκονται δίπλα στον κ Γ Κορεντσίδη να επιρρίψουν ευθύνες σε μια προσπάθεια συκοφάντησης, σπίλωσης, ανάθεσης ευθυνών με αυθαίρετους υπολογισμούς , σε δηλώσεις με οσμή σκευωρίας, να καταγγέλλουν συκοφαντικά για αμέλεια την τότε δημοτική αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ “ΘΟΛΕΣ” ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

και αναρωτηθείτε για την “θολή σιωπή” σήμερα

Το 2018 αμέσως μετά το συμβάν έγιναν μελέτες και ανατέθηκε έργο για τοποθέτηση και άλλων καμερών στον χώρο αλλά και σε 7 ακόμα κτήρια του δήμου για την επόπτευση τους.

Την ίδια εποχή αρχές του 2018 ο Δήμος Καστοριάς μετά από υπουργική απόφαση και εισαγγελική παρέμβαση αναγκάστηκε και ενώ δεν υπήρχαν χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντικατάσταση τους να ξηλώσει όλα τα όργανα των παιδικών χαρών που κρίθηκαν ακατάλληλα μετά από μελέτη αρμόδιου γραφείου δίνοντας πιστοποίηση καταλληλόλητας στα εναπομείναντα. Τα υπόλοιπα (μεγάλες σε όγκο και βάρος ποσότητες σιδηροκατασκευών) μεταφέρθηκαν στο αμαξοστάσιο και όπως όλα τα προς απόσυρση Δημοτικά υλικά θα έπρεπε κατόπιν δημοπρασίας να εκποιηθούν.

Ψάχνοντας στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” δεν βρήκαμε πουθενά ανάλογη δημοπρασία παρόλο που τελευταία τα σίδερα “έχουν κάνει φτερά” από τον χώρο που φυλάσσονταν.

Αναζητήσαμε φωτογραφίες των σίδερων των παιδικών χαρών και σας παρουσιάζουμε κάποιες ενδεικτικά.

.

ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΜΕ

Σήμερα αυτό που είδαμε εμείς, την απουσία δηλαδή των σίδερων των παιδικών χαρών από τον χώρο δεν το είδε κανένας εδώ και τόσο καιρό;; Ή δεν μιλάει κανείς για ευνόητους λόγους;; Μια τέτοια στάση όμως δεν είναι ανοχή, είναι ενοχή και συνενοχή. Για κάθε αδικία που γίνεται στον κόσμο μας, πέφτει στην αντίληψη μας και δεν μιλάμε, είμαστε υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι.

Σήμερα αυτό που είδαμε εμείς, δεν το κατέγραψαν οι κάμερες όπως στην προηγούμενη περίπτωση που κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες;; Και εάν δεν το κατέγραψαν ποιος τις απενεργοποίησε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή;;

Εάν αυτή η ενέργεια εκτελέστηκε το βράδυ κάτι που είναι προφανές για να μην γίνει ευρέως αντιληπτή, ποιος έχει την δυνατότητα να εισέλθει στον χώρο του αμαξοστασίου και πολύ περισσότερο στον χώρο των καμερών για να απενεργοποιήσει τις κάμερες ;;

Θα πρέπει όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι για το γεγονός και δεν μιλάνε να συνειδητοποιήσουν ότι ο ραγιαδισμός και η έκπτωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας έχουν φτάσει να εκφράζονται με τον όρο ανοχή. Μια τέτοια στάση φυσικά μόνο ανοχή δε μπορεί να είναι. Απλώς είναι δουλοφροσύνη. Και η δουλοφροσύνη αυτή επεκτείνεται, όταν συνειδητοποιεί κανείς την κατάστασή του και δεν κάνει τίποτε για να την ξεπεράσει.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο