ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον αέρα πληρωμές και προγράμματα ;;

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση έχει περιέλθει ο ΟΠΕΚΕΠΕ με τη λήξη της σύμβασης του τεχνικού συμβούλου το 2020, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος προβληματισμός για τυχόν επιπτώσεις στις πληρωμές των αγροτών το επόμενο διάστημα.

Μετά τις ενστάσεις τις εξισωτικής που τραβήχτηκαν πίσω, με αποτέλεσμα να οι ίδιοι οι παραγωγοί, να μην ξέρουν πότε θα πληρωθούν, εμφανίζονται νέες δυσλειτουργίες. Έτσι αγρότες που απευθύνονται αυτές τις ημέρες για να ρυθμίσουν θέματα και εκκρεμότητες στις δηλώσεις τους διαπιστώνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα. Πρόσβαση στο σύστημα σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει και ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι περιφερειακές του διευθύνσεις, καθώς ο τεχνικός σύμβουλος, έχει σταματήσει να υποστηρίζει τα αιτήματα του οργανισμού.

Γνώστες της κατάστασης επισημαίνουν ότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κινδυνεύουν να πάνε πίσω πληρωμές των αγροτών ενώ τίθεται γενικότερα επ’ αμφιβόλω αν και κατά πόσο μπορεί να τρέξουν το επόμενο διάστημα ενισχύσεις, ακόμα και το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Προσπάθεια για να επιλύσει τις αρρυθμίες αυτές των τελευταίων ημερών φέρεται να κατέβαλε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, φέρνοντας νέα πρόσωπα στον ΟΣΔΕ.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο