Ψώνια με χρονόμετρο μέσω ειδικής εφαρμογής;;

….για να αποφεύγονται «πονηριές» με τα sms στο 13033

Προκειμένου να αποφεύγονται «πονηριές» με τα sms και τα χαρτιάυπάρχει η σκέψη της χρησιμοποίησης μιας εφαρμογής μέσω του κινητού τηλεφώνου, όπως μετέδωσε ο SKAI.

Εάν εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, θα πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και στο sms στο 13033

 Το ρεπορτάζ του SKAI υποστηρίζει ότι ο αποστολέας θα ελέγχεται αυτόματα για τον χρόνο του μέσω του e-katanalotis. Με διαδικασίες που ακόμη συζητώνται, ο καταναλωτής μπαίνοντας στο e-katanalotis μέσω του κινητού του, θα κατεβάζει αρχικά μία εφαρμογή.

Με αυτήν, αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο, το οποίο θα σταματά, όταν θα έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο δίωρο.  Η εφαρμογή θα ενεργοποιείται μόλις βγαίνει έξω για τα ψώνια και από τη στιγμή που το χρονόμετρο θα σταματά, αυτόματα θα είναι εκτεθειμένος στο πρόστιμο. 

Θα είναι ίσως το τελευταίο μέτρο για την πλήρη αστυνόμευση που θα μπορούσε να επιβάλλει η κυβέρνηση, στα μεγάλα αστικά κέντρα για τον έλεγχο των… περιπατητών στην πραγματικότητα.

Ωστόσο θεωρούμε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια την οποία καμιά Ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν υιοθέτησε μέχρι στιγμής.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο