Κόμικ του Batman πουλήθηκε έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων

Πρόκειται για το πρώτο τεύχος που κυκλοφόρησε το 1940 και πωλήθηκε στη δημοπρασία σε σχεδόν άριστη κατάσταση.

Αφιερωμένο αποκλειστικά στον Σκοτεινό Ιππότη (Dark Knight), πουλήθηκε μέσω της Heritage Auctions έναντι του ποσού των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Το τεύχος κυκλοφόρησε το 1940 και πουλήθηκε στη δημοπρασία σε σχεδόν άριστη κατάσταση. Κατέρριψε ρεκόρ ως το πιο ακριβό τεύχος κόμικ που έχει ποτέ πωληθεί.

Στο 80 ετών κόμικ δόθηκε πιστοποιημένο σκορ 9,4 από την Εταιρεία Πιστοποιημένης Εγγύησης -CGC, (ανεξάρτητη υπηρεσία αξιολόγησης και ταξινόμησης κόμικ, καρτών, περιοδικών και άλλων συλλεκτικών αντικειμένων) για την κατάστασή του, κάτι που είναι σπάνιο για ένα τόσο παλιό τεύχος. Ο Μπίλι Γκέιτς ήταν ο πιο πρόσφατος ιδιοκτήτης του κόμικ, το οποίο αγόρασε το 1979 έναντι 3.000 δολαρίων.

Στην περιγραφή στον ιστότοπο της Heritage Auctions αναφέρεται ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του CGC που ένα αντίτυπο σε άριστη κατάσταση ενός από τα πέντε βασικά τεύχη της Χρυσής Εποχής πωλείται σε δημοπρασία». Ελάχιστα τεύχη είναι τόσο εύκολο να αξιολογηθούν. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πριν από δύο μήνες τεύχος του Detective Comics #27 πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο