Όταν η αλήθεια ενοχλεί ωφελείται ο τόπος μας! Τελεία και παύλα.

Η αλήθεια ενοχλεί. Και όταν η αλήθεια είναι ωμή και αδιαμφισβήτητη, τότε ενοχλεί διπλά και τριπλά.

Δεν αποτελεί πρωτοτυπία η αλλεργία που προκαλεί και αισθάνονται ορισμένοι “δουλευταράδες” αυτοδιοικητικοί με την αλήθεια.

Και ενώ επιλέγουν το ψέμα, την μικροπολιτική και την “πολιτική μπαγαποντιά”, ενοχλούνται όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια και τους αφήνει έκθετους! Με τα χέρια ψηλά, τη γίδα στην πλάτη και τα πολιτικά παντελόνια κάτω!

Τότε, αρχίζουν τα γνωστά τροπάρια – παραμύθια.

Μας εκθέτετε. Είστε εχθρικοί. Πετάτε λάσπη! Θα δείτε τι θα πάθετε. Πρόσεχε..δεν παίζουμε. Γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Δεν μπορούμε να βγούμε στην αγορά, στην πόλη. Τι ήταν αυτό; Να το κάνετε μόνοι σας εθελοντικά… Δεν μας πήρατε τηλέφωνο.

Και μετά αρχίζουν τα άλλα γνωστά κόλπα.

Εμείς είμαστε εδώ. Πέστε μας τι θέλετε. Ρε παιδιά να τα βρούμε. Να τα πούμε. Και πάει λέγοντας….

Κι όλα αυτά είναι ακόμα πιο θλιβερά, όταν αναπαράγονται και λέγονται και από νέους ανθρώπους. Τι κρίμα! Αλλά όλα αυτά, γιατί;;… είναι το καίριο ερώτημα.

Είναι απλό. Δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα, ότι η ατομική αγωγή οδηγεί στην κοινωνική αγωγή, και μετ’ έπειτα στην πολιτική αγωγή, του σεβασμού πρωτίστως της αλήθειας, των συνομιλητών αλλά και όλων των πολιτών.

Η ωμή αλήθεια, συναντά εύλογες αντιδράσεις. Γιατί ξηλώνει το πουλόβερ της ανευθυνότητας. Διαλύει τους μύθους. Ξεβολεύει τη νοοτροπία: «ε, και τι έγινε δηλαδή;».

Αναδεικνύει την αξία των διαφωνιών για το ήθος του καθενός, επιβεβαιώνοντας, τελικά, ότι η αλήθεια, η σκληρή αλήθεια, η ωμή αλήθεια, είναι μία και μοναδική. Τελεία και παύλα.

Η αλήθεια ωφελεί τον  πολιτικό, γιατί πολιτική χωρίς αλήθεια, είναι επικίνδυνη, στρεψόδικη, χειραγωγούμενη και σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων των πολιτών.

Η αλήθεια ωφελεί τον τόπο, γιατί μπορούν οι πολίτες να ξεχωρίζουν τους υπεύθυνους από τους ανεύθυνους.

Η αλήθεια και η θεμιτή κριτική, είναι για τον πολίτη και για τον πολιτικό, η πυξίδα της αποφυγής νέων λαθών στη διαδρομή της ζωής του. Εκτός και εάν το μόνο που μαθαίνει κανείς από τα λάθη του χθες, είναι να κάνει και νέα λάθη σήμερα ή αύριο, όχι μόνο από κεκτημένη ταχύτητα νοοτροπίας και αντίληψης, αλλά και από αφέλεια, επιπολαιότητα ή βλακεία! Τίποτα περισσότερο. Τίποτα λιγότερο.

Όταν η αλήθεια ενοχλεί ωφελείται ο τόπος μας! Τελεία και παύλα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο