Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων : «Στον αέρα» το άνοιγμα γυμνασίων & λυκείων;;

Μετά τη άνοδο των κρουσμάτων στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχουν ξεκινήσει οι «δεύτερες σκέψεις» σε σχέση με το άνοιγμα ή μη των γυμνασίων και των λυκείων για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Προγραμματίστηκε έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για σήμερα Πέμπτη 28/1 με αντικείμενο το άνοιγμα των σχολείων.

Ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον AΝΤ1 άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανό να αλλάξει η απόφαση για τα σχολεία.«Θα δούμε τα δεδομένα την Παρασκευή, τα δεδομένα και το ποσοστό της θετικότητας. Αν σε μία περιοχή υπάρχει μία τάση ανόδου των κρουσμάτων θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά» είπε για να προσθέσει. «Για τα γυμνάσια και τα λύκεια υπάρχει μία ειλημμένη απόφαση για το άνοιγμά τους τη Δευτέρα αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Ελ. Γιαμαρέλλου υπογράμμισε πως δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για τα σχολεία.«Ο σχεδιασμός για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια στην Αττική άφησε και ο Νίκος Σύψας. Ο λοιμωξιολόγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η επικρατούσα κατάσταση στην Αττική είναι εξαιρετικά ανήσυχη.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε στην ΕΡΤ ότι «θα δούμε τα δεδομένα την Πέμπτη ώστε να δούμε και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη. Θα τα αξιολογήσουμε και δούμε τα επόμενα βήματα».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο