Σάκης Καρανικολόπουλος: τοποθέτηση στο θέμα της δημόσιας αντιπαράθεσης για την ΔΕΥΑΚ

Σε μια μακροσκελή επιστολή της οποίας ουσιαστικές επισημάνσεις σας παρουσιάζουμε ο κ Σ Καρανικολόπουλος αναφέρει:

Σήμερα (01/02/2020) άνοιξε δημόσια η συζήτηση πάνω στην κριτική που ασκήθηκε στη πολιτική της ΔΕΥΑΚ. Αφορμή για την κριτική αυτή στάθηκε κυρίως η απόφαση 19/2020 της ΔΕΥΑΚ, που αφορούσε έκπτωση της τιμολογιακής πολιτικής σε ποσοστό 30% για δυο βυρσοδεψεία που εμπλέκονται στην μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.….

Να ξεκαθαρίσω καταρχήν ότι η ΔΕΥΑΚ δεν είναι ο κ. Τόσκος, ούτε η κριτική αυτή έπεσε στην στάθμη της προσωπικής κριτικής.….

Ο κ. Τόσκος επέλεξε όμως μια πιο προσωπική (ας την χαρακτηρίσω “επίθεση”), όχι μόνο στο πολιτικό σκέλος των σωστών ή λάθος αποφάσεων κατά τη δημοτική μου θητεία, αλλά έφτασε στο σημείο να απειλήσει με νομικές κυρώσεις για την κριτική αυτή.….

…..θεωρώ οτι το κομμάτι της διαφάνειας της ΔΕΥΑΚ και θα έλεγα γενικά του Δήμου Καστοριάς, παραμένει προβληματικό (Για να μην πω έχει επιδεινωθεί). Οπότε, η οποιαδήποτε έρευνα πρέπει να γίνει στο μοναδικό εργαλείο όπου μπορεί κανείς ακόμα να αναζητήσει το τι συμβαίνει.
Την δαιδαλώδη πλατφόρμα του “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”….. 

…εμμένω στη θέση ότι η πολιτική του (η πολιτική της ΔΕΥΑΚ, θα ήταν το σωστό), παραμένει περισσότερο υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων, παρά υπέρ της κοινωνίας.….


Τέλος, το βρίσκω εξαιρετικά ανησυχητικό, η δημόσια κριτική, ακόμα κι αν είναι λάθος, να συνοδεύεται με μια διάθεση απειλής και εκβιασμού. Αποκαλύπτει ίσως ένα αυταρχικό ήθος και μια αλαζονεία που δεν θα έπρεπε να βρίσκει χώρο. Η ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται λοιπόν λόγω υποταγής σε τέτοιου είδους εκβιασμούς, που μπορούν εύκολα να αντιστραφούν, αλλά γιατί απλά είναι δίκαιο να αναγνωρίζονται τα λάθη, όταν γίνονται.
Νομίζω ότι η δημόσια αντιπαράθεση, είναι εποικοδομητική για τους πολίτες και ότι συμβάλει περισσότερο στη διαφάνεια και τον έλεγχο από την κοινωνία των κοινόχρηστων δομών.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ενα σχόλιο