Είναι η τεχνολογία 5G κακή για την υγεία μας;

.


Καθώς η ασύρματη τεχνολογία 5G κάνει σιγά σιγά την πορεία της σε όλο τον κόσμο, πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμοί συνιστούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε για τις επιπτώσεις των κυμάτων ραδιοσυχνοτήτων στην υγεία μας.

Ωστόσο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες διαφωνούν σχετικά με αυτό. Ο βασικός άξονας της τεχνολογίας 5G θα είναι η χρήση υψηλότερων συχνοτήτων σε όλο το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων.

Αλλά τι θα κάνει η 5G τεχνολογία στην υγεία μας; Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που χρησιμοποιείται από όλες τις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας στο κόσμο έχει οδηγήσει ορισμένους ανθρώπους να ανησυχούν για αυξημένους κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ορισμένων τύπων καρκίνου.

Το 2014, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι «δεν έχουν αποδειχθεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που προκαλούνται από τη χρήση κινητών τηλεφώνων». Από την άλλη, μια έκθεση τοξικολογίας που κυκλοφόρησε το 2018 από το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι αρσενικοί αρουραίοι που εκτέθηκαν σε υψηλές δόσεις ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων ανέπτυξαν έναν τύπο καρκινικού όγκου στην καρδιά.

Ένας ανώτερος επιστήμονας στη μελέτη δήλωσε ότι “οι εκθέσεις που χρησιμοποιούνται στις μελέτες δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα με την έκθεση που οι άνθρωποι βιώνουν όταν χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο”.


Η ζώνη των ραδιοκυμάτων που χρησιμοποιείται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι “μη ιονίζουσα “, που σημαίνει ότι δεν διαθέτει επαρκή ενέργεια για να διασπάσει το DNA και να προκαλέσει κυτταρική βλάβη”, λέει ο γνωστός φυσικός και ερευνητής καρκίνου David Robert Grimes.
Σε ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, πολύ πέρα από τις συχνότητες που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα, υπάρχουν σαφείς κίνδυνοι για την υγεία από την εκτεταμένη έκθεση. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου για παράδειγμα εμπίπτουν σε αυτή την επιβλαβή κατηγορία και μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνους του δέρματος.


Η τεχνολογία 5G απαιτεί πολλούς νέους σταθμούς βάσης όπου πρόκειται για ιστούς που μεταδίδουν και λαμβάνουν σήματα κινητής τηλεφωνίας. Αλλά βασικά, επειδή υπάρχουν περισσότεροι πομποί, ο καθένας μπορεί να τρέξει σε χαμηλότερα επίπεδα ισχύος από την προηγούμενη τεχνολογία 4G, πράγμα που σημαίνει ότι το επίπεδο έκθεσης της ακτινοβολίας από τις κεραίες 5G θα είναι χαμηλότερο.

Παρ ‘όλα αυτά, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το 5G ή οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.Η τεχνολογία 5G είναι ακόμα πολύ νέα για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα….

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις